Džeinai Fondai pasniedz Kannu kinofestivāla speciālbalvu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Amerikāņu aktrisei Džeinai Fondai (Jane Fonda) Kannu kinofestivālā pasniegts «Women in Motion» apbalvojums, vēsta izklaides industrijas ziņu portāls WENN. Ar balvu tika godināts 77 gadus vecās Fondas pienesums dažādiem ar sieviešu tiesībām saistītiem jautājumiem.

Pateicības runā Fonda aicināja uz lielāku sieviešu atspoguļošanu filmās, jo kino skatās daudzas meitenes un sievietes visā pasaulē. «Mūsu industrija, bez šaubām, ir svarīgākais kultūras spēks pasaulē. Tam nav robežu. Svarīgi, lai sievietes būtu starptautiskās kino industrijas sirdī, ne tikai kā skaistas kinozvaigznes, bet arī radītājas, mākslinieces un lēmumu pieņēmējas. Viņām jānodrošina, ka ne puse, bet 51% pasaules iedzīvotāju tiek pilnībā atspoguļots,» viņa teica.

«Mēs, sievietes, redzam lietas citādi, mēs jūtam lietas citādi, mēs izpaužamies citādi, tā tas vienkārši ir,» turpināja Fonda. «Ja mūsu stāsti un patiesība netiek cienīti uz lielajiem ekrāniem, sievietes tumšajos kinoteātros var sākt uzskatīt, ka viņas nav pamanītas un nav tik svarīgas. Un tad pusei no pasaules, ko pārstāv vīrieši, tiks atņemta puse no realitātes.»

«Women in Motion» balvas svētdien tika piešķirtas arī filmu zvaigznei Olīvijai de Hevilendai, kā arī producentei Meganai Elisonei.

Elisone piedalījusies filmu «Zero Dark Thirty» («Slepenā operācija «30 pēc pusnakts«»), «Her» («Viņa»), «Foxcatcher» («Lapsu medības») un «American Hustle» («Amerikāņu afēra») tapšanā.

«Women in Motion» balvas ieviesuši Kannu kinofestivāla rīkotāji. Šogad tās pasniegtas pirmoreiz.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu