Pasniegs Kannu kinofestivāla galveno balvu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Svētdien tiks pasniegta Kannu kinofestivāla galvenā balva «Zelta palmas zars», taču kino kritiķiem dalās viedokļi par to, kura filma pelnījusi to iegūt. ASV un britu presē par ticamāko pretendenti uz «Zelta palmas zaru» uzskatīta režisora Toda Heinsa lesbiešu drāma «Carol», kurā nevainojamu aktierspēli demonstrēja austrāliešu aktrise Keita Blanšeta.

Žurnāls «Vanity Fair» rakstīja, ka kinolente sasniedzot «kaut ko diezgan dižu».

Taču vairāki eiropiešu mediji atbalsta itāļu filmu «Mia Madre», kurā atspoguļotas režisora Nanni Moreti personīgās un profesionālās krīzes. «Tā spēj aizkustināt un likt smieties, tā šķiet «Zelta palmas zara» cienīga,» teikts itāļu žurnālā «Panorama».

Par ticamiem kandidātiem uzskata ungāru drāmu par holokaustu «Son of Saul», kā arī itāļu kinolenti «Youth», kurā aktieri Maikls Keins, Hārvijs Kītels un Džeina Fonda apspēlē novecošanas tēmu.

Šogad vienbalsīgu kritiķu nopēlumu izpelnījusies tikai viena konkursam izvirzītā filma - amerikāņu režisora Gasa van Santa kinolente «Sea of Trees», kurā galveno lomu spēlē aktieris Metjū Makonehijs. Tajā vēstīts par depresīva amerikāņa došanos uz Japānas mežiem, kuros bieži tiek izdarītas pašnāvības.

Kannu kinofestivāla žūrijas priekšsēdētāji šogad ir režisori brāļi Koeni. Par balvu saņēmējiem lems aktieri Džeiks Džilenhols, Sjenna Millere un Sofija Marso, kā arī režisori Giljermo del Toro un Havjers Dolans.

Kannu kinofestivāls sākās 13. maijā. Tas turpināsies līdz 24. maijam, kad tiks pasniegta festivāla galvenā balva.

68.Kannu kinofestivāla «Zelta palmas zara» nominācijas:

«Carol» (Tods Heinss);

«Macbeth» (Džastins Kurcels);

«Dheepan» (Žaks Odijārs);

«La Loi du March» (Stefans Brizē);

«Marguerite and Julien» (Valērija Doncelli);

«The Tale of Tales» (Mateo Garone);

«The Assassin» (Hou Hsiao Hsiens);

«Mountains May Depart» (Dzja Džanke);

«Our Little Sister» (Hirokadzu Koreda);

«The Lobster» (Jorgoss Lantimoss);

«Mon roie» (Maivena Besko);

«Mia Madre» (Nanni Moreti);

«Son of Saul» (Lāslo Nemešs);

«Youth» (Paolo Sorentino);

«Louder Than Bombs» (Jūakims Trīrs);

«Sea of Trees» (Gass van Sants);

«Sicario» (Denī Vilnēvs).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu