Trakā Maksa režisors nespēja aizmirst slimnīcā pieredzēto

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Par gada labāko trilleri dēvētās filmas «Trakais Makss: Skarbais ceļš» («Mad Max: Fury Road») režisors Džordžs Millers atzinis, ka viņa kino izjūtu ļoti ietekmējusi paša darba pieredze medicīnā, īpaši redzētais slimnīcas neatliekamās palīdzības nodaļā.

«Mācījos medicīnas koledžā, taču vienmēr esmu interesējies par kino. Paralēli studijām daudz zīmēju un gleznoju, kā arī pētīju kino izteiksmes līdzekļus. Tad, kad nolēmu, ka jātaisa pašam sava filma, uzreiz izšķīros par asa sižeta kino stāstu. Tobrīd strādāju par ārstu neatliekamajā medicīniskajā palīdzībā un ik dienu redzēju daudz traumu. Šī dramatiskā pieredze sublimējās pirmajā stāstā par Trako Maksu. Un tā ietekmē mani arī šobrīd,» atklāj pasaulslavenais režisors.

Šobrīd Latvijas kinoteātros vērojamais apokaliptiskais trilleris «Trakais Makss: Skarbais ceļš» ir ceturtais turpinājums pirms trīs gadu desmitiem tapušajam kino kulta stāstam par policistu Trako Maksu. Leģendārā asa sižeta triloģija kļuva ne vien par vienu no spožākajiem Austrālijas kino industrijas panākumiem, bet arī par pasaules zvaigznēm padarīja režisoru Džordžu Milleru un aktieri Melu Gibsonu.

Daudzi kino stāsta fani ar aizdomām raudzījās uz faktu, ka tā jaunākajā daļā galveno lomu spēlēs nevis šīs aizraujošās sāgas līdzšinējā firmas zīme Mels Gibsons, bet jaunais britu aktieris Toms Hārdijs. Kino kritiķu un skatītāju pozitīvās atsauksmes gan liecina, ka bažas bija veltīgas.

Režisors Džordžs Millers uzsver, ka abus talantīgos aktierus vieno ne tikai Trakā Maksa loma: «Kad pirmo reizi sastapu Melu Gibsonu, konstatēju, ka viņam piemīt apbrīnojama harisma. Un Tomam ir tieši tāpat. Viņiem atliek tikai ienākt pa durvīm, lai visi sajustu viņu harismu. Abos vienlaikus ir testosterona ietekmēta vīrišķā enerģija un silts maigums. Viņi ir jauki un atvērti, bet reizē līdz galam neizdibināmi. Turklāt viņi abi ir izskatīgi. Bet ne tie tipāži, kuri nevienu neinteresē tālāk par viņa seju. Melu un Tomu ikvienam gribas iepazīt tuvāk.»

Trillera «Trakais Makss: Skarbais ceļš» apokaliptiskie notikumi risinās mūsu planētas nomaļākajā stūrī – bezgalīgā, neauglīgā tuksnesī, kur siro motorizētas bandas un ir zudusi jebkāda savstarpējā cilvēcība. Šajā brutālajā vidē pēc sievas un dēla traģiskās nāves par izdzīvošanu cīnās un sirdsmieru cenšas iegūt bijušais policists Trakais Makss. Viņš kļūst par nevaldāmu spēku, kad apvienojas ar dumpīgo imperatori Furiozu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu