Sāksies Zviedrijas filmu festivāls

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Eiropas Savienības (ES) mājā, Rīgā, 2. jūnijā sāksies Zviedrijas filmu festivāls, kurā ikviens interesents varēs bez maksas noskatīties sešas dažādas zviedru filmas.

Paredzēts, ka šodien plkst.17.30 angļu valodā tiks demonstrēta dokumentālā filma «Palme», kas ir stāsts par 1986.gadā nogalināto zviedru premjerministru Olafu Palmi un viņa dzīves gājumu. Filmas vēstījums notiek uz laikmeta kopainas fona, vēstot par Auksto karu un Zviedrijas labklājības valsts veidošanos. Palmes ģimenes locekļi stāstīs par dzīvi kopā ar vienu no Zviedrijas slavenākajiem politiķiem.

Savukārt 4.jūnijā plkst.17.30 latviešu valodā tiks demonstrēta animācijas filma «Karlsons, kas dzīvo uz jumta», kas veidota pēc Astrīdas Lindgrēnes darba motīviem ar Ilonas Viklandes ilustrācijām.

9.jūnijā plkst.17.30 interesentiem būs iespēja vērot dokumentālo filmu latviešu valodā - «Fotogrāfe no Rīgas». Filmā režisore Moda Nīkandere portretē savu draudzeni un kolēģi, starptautisku atzinību guvušo Latvijas fotomākslinieci Intu Ruku. Vienlaikus filma ir arī stāsts par pašu Latviju un tās piedzīvotajiem dramatiskajiem laikmetu griežiem, kas filmā parādās caur divu mākslinieču savdabīgo redzējumu.

Dienu vēlāk, 10.jūnijā, plkst. 17.30 interesenti latviešu valodā varēs vērot filmu «Ceļa gals», kas ir poētiska un eksistenciāla filma par izvēlēm, kuras mēs izdarām savā dzīvē. Šo filmu interesenti varēs vērot arī filmu festivāla noslēgumā 29.jūnijā.

Tāpat 15.jūnijā plkst.17.30 ES mājā Rīgā zviedru valodā ar subtitriem angļu valodā tiks demonstrēta filma «Patriks, 1,5 gadi». Filma stāsta par Zviedru geju pāri, kas, adoptējot bērnu, domā, ka tas ir 1,5 gadus vecs bārenis.

Savukārt 26.jūnijā 17.30 latviešu valodā tiks demonstrēta dokumentālā filma «Nekad nepadodies, dēls!». Viens no filmas galvenajiem varoņiem ir latvietis Uldis, kurš pirmo reizi cietumā nokļuvis 14 gadu vecumā, bet tagad cenšas savu dzīvi uzbūvēt no jauna. Filma seko patiesiem notikumiem un reāliem cilvēkiem - Uldim, Naielam un Kholem - dažādu tautību emigrantiem Stokholmā -, kuri cenšas sākt jaunu dzīvi likuma pareizajā pusē. Pagātnē ir skarbas dēkas, izaicinājumi ar varu, tuvinieku ciešanas, tagadnē - kopīgs uzņēmums, Dieva vārds, drauga plecs un nodevība. Puišiem nākas atskārst, ka izvēle joprojām jāveic ik uz soļa un lauzt sevi vai padoties ir tikai divi no ceļiem. Filmas darbība notiek Zviedrijā, Latvijā un Lielbritānijā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu