«Makbeta» jaunās kino adaptācijas rullītis ir tumšs un spēcīgs

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānuzņēmums

Tīmeklī nonācis pirmais episkās filmas «Macbeth» («Makbets») rullītis, kurā galvenās lomas atveido franču aktrise Mariona Kotijāra (Marion Cotillard) un Maikls Fasbenders (Michael Fassbender). Filmas pamatā, protams, Viljama Šekspīra luga, kas tiek uzskatīta par vienu no viņa tumšākajām un spēcīgākajām traģēdijām. Šīs tumšās noskaņas jūtamas arī šajā divu minūšu rullītī.

Filmas režisors ir Džastins Kurzels (Snowtown, The Turning), kas uzņēmis lenti pagājušā gada februārī un martā Anglijā un Skotijā.

Filma pirmizrādi piedzīvoja maijā 68. Kannu kinofestivālā.

Kinoteātros plašākai apskatei filma nonāks 2. oktobrī.

Luga tika sarakstīta karaļa Džeimsa I valdīšanas laikā starp 1603. un 1607. gadu. Vairākus tēlus Šekspīrs ir ņēmis no Lielbritānijas vēstures grāmatas Holinshed's Chronicles. Šī ir īsākā no Šekspīra traģēdijām.

Luga un līdz ar to arī filma ir par skotu ģenerāli Makbetu, kas no trim raganām saņem pareģojumu, ka kādu dienu viņš kļūs par Skotijas karali. Ambīciju vadīts un alkatīgās sievas mudināts, Makbets nogalina karali Dankanu un kļūst par karali. Viņš valda ar vainas apziņu un paranoju, drīz vien kļūstot par tirānu, jo ir spiests izdarīt arvien vairāk slepkavību, lai pasargātu sevi no naida un aizdomām.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu