Kortnija Lova vēršas pret jaunu filmu par Kurtu Kobeinu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Dora Handel/CORBIS OUTLINE

Amerikāņu rokmūziķe Kortnija Lova pieprasījusi vairākiem kinoteātriem neizrādīt jauno dokumentālo filmu «Soaked in Bleach» par grandžroka grupas «Nirvana» līderi Kurtu Kobeinu, pretējā gadījumā viņa vērsīšoties tiesā. Atgādinām, ka nesen uz ekrāniem iznākusi autorizēta filma par Kobeinu «Kurt Cobain: Montage of Heck».

Lova vērsusies pret jauno filmu par viņas bijušo vīru Kobeinu, kurš nomira 1994. gadā. Režisora Bendžamina Statlera kinolente «Soaked in Bleach» seko izmeklētājam, kura uzdevums bija atrast Kobeinu pēc pazušanas no rehabilitācijas klīnikas tikai nedēļu pirms nāves. Tajā atspoguļotas baumas, ka Lova bijusi iejaukta Kobeina nāvē.

Lova uzskata, ka filma esot apmelojoša. «Filma melīgi piedāvā jau daudzkārt atspēkotu konspirācijas teoriju, ka Kobeinas jaunkundze esot atbildīga par viņas vīra Kurta Kobeina nāvi,» teikts dziedātājas prasībā. «Tā ir apmelošana, par ko Lovas jaunkundze var pieprasīt kompensāciju.»

Tikmēr filmas producenti uzskata, ka Lovas rīcība esot «gļēvulīgs uzbrukums» vārda brīvībai. «Mūs satrauc ziņas, ka Kortnijas Lovas advokāti nosūtījuši draudīgas vēstules kinoteātriem visā valstī. Lielākā daļa pienāca pirms «Soaked in Bleach» iznākšanas pagājušajā nedēļā, domājams, pirms viņa vai viņas advokāti to vispār bija noskatījušies. Viņa bija iecerējusi iebiedēt kinoteātru īpašniekus, lai filma netiktu izrādīta. Laimīgā kārtā tikai nedaudzi padevās bailēm. Lielākā daļa saprata, vēstule ir tikai gļēvulīgs uzbrukums vārda, izpaušanās un izvēles brīvībai,» teikts kinolentes veidotāju paziņojumā.

Lova vēl nav vērsusies tiesā ne pret filmas veidotājiem, ne arī kinoteātriem.

«Filmā apskatīti dokumentāli fakti par Kurta Kobeina nāvi, kā arī tiek vērtēts, cik daudz par šiem notikumiem atklāts sabiedrībai,» norāda producenti. «Kortnijai Lovai un viņas advokātiem acīmredzot nepatīk, ka filma pārliecinoši vedina no jauna atvērt izmeklēšanu par Kurta nāvi. Viņiem vajadzētu cienīt likumu un ļaut skatītājiem pašiem izlemt, kam ticēt.»

Filmā sekots izmeklētājam Tomam Grāntam, kurš pēc Kobeina nozušanas no rehabilitācijas klīnikas ierakstīja Lovas nopratināšanu. Filma sastāv no intervijām ar dziedātāju, aktieru izspēlētām ainām un lietai pietuvinātu cilvēku viedokļiem.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu