Pirmizrādi piedzīvos dokumentālā filma par Ukrainu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Sestdien, 20. jūnijā, plkst.12 «Jāņa Rozes» grāmatnīcā tirdzniecības centrā «Spice» pirmo reizi plašākai publikai demonstrēs dokumentālo filmu «Tilts no Latvijas uz Donbasu: kā mēs palīdzam Ukrainai», informēja filmas veidotāji. Filmā parādīti gan Latvijas brīvprātīgie palīdzības vācēji, gan tās saņēmēji - Doņeckas apgabala iedzīvotāji un Ukrainas Nacionālās gvardes karavīri. Filmā izskaidrota Ukrainas konfliktā cietušo ārstēšanas fonda darbība gan Latvijā, gan Ukrainā.

Aktīvists Renārs Sproģis stāsta, ka vedis medikamentus un aprīkojumu Mariupoles pilsētas aizstāvjiem, reizē filmējot to, kā šī palīdzība nonāk Nacionālās gvardes - Svētās Marijas bataljona - rokās. Aktīvisti esot arī pieredzējuši apšaudi, kad teroristu artilērija šāvusi pa pilsētas aizstāvju tranšejām.

Savu pieredzi filmā izklāsta arī domubiedru grupas «SOS Ukrainas armijai» koordinators Gatis Priede. Viņš norāda, ka savus palīdzības vezumus nogādā tieši rokās saņēmējiem - Brīvprātīgo korpusam un bataljona «Aidars» vīriem Ščastjas pilsētiņā Luhanskas apgabalā. Kā stāsta Priede, tieši pēdējie braucieni bijuši bīstami. Tajos paši palīdzības sniedzēji gandrīz nokļuvuši apšaudē. «Ščastjā atrodas Luhanskas galvenā elektrostacija, kura turpina strādāt, neraugoties uz karadarbību. Tās aizstāvji ir noskaņoti pietiekami drosmīgi. Viņi saka: «Ja vajadzēs, mēs šo vietu padarīsim par otru Doņeckas lidostu!«,» norāda Priede.

Filmas izrādīšanā piedalīsies un pieredzē dalīsies tie, kuri uzkrājuši nupat jau gandrīz gadu ilgu pieredzi palīdzības sniegšanā Ukrainai, tostarp Priede, Sproģis un Ukrainas konfliktā cietušo ārstniecības fonda aktīvisti, kā arī Latvijas Ukraiņu kongress un citi.

Grāmatnīcas izvēle filmas seansam neesot nejauša, jo nesen pie lasītājiem nonākusi papildtirāža žurnālista Imanta Liepiņa grāmatai «Ukraina. Dzīvība, nāve un iekšējā revolūcija - aculiecinieka stāsts». Viņš ir arī filmas «Tilts no Latvijas uz Donbasu: kā mēs palīdzam Ukrainai» scenārija autors. Plānots, ka filmu demonstrēt piedāvās arī televīzijām.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu