Sākas Minhenes kinofestivāls

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ITAR-TASS/ScanPix

Ceturtdienas vakarā ar franču režisora Dāvida Elhofena filmas «Loin des Hommes» izrādīšanu tiks atklāts 33. Minhenes kinofestivāls. No piektdienas sāksies festivāla programmas daļa, kas pieejama visiem interesentiem. Deviņu dienu laikā notiks vairāk nekā 500 kinoseansi. Kopumā tiks izrādītas 179 filmas no 54 pasaules valstīm.

Festivālā norisināsies 39 pasaules pirmizrādes, bet vēl astoņas filmas pirmoreiz tiks demonstrētas Eiropā.

Minhenes filmu festivāla balvas par mūža ieguldījumu tiks pasniegtas franču režisoram Žanam Žakam Ano un britu aktierim Rūpertam Everetam.

Vairāki režisori pēc filmu demonstrēšanas tiksies ar kino mīļotājiem. To vidū būs «oskarotais» kinorežisors un scenārists Aleksandrs Peins, kurš uzņēmis filmu «About Schmidt» («Par Šmitu»). Festivālā tiks rādīta viņa 12 līdz šim iznākušo filmu retrospekcija.

Minhenes kinofestivāla noslēguma un apbalvošanas ceremonija būs 4. jūlijā. Labākajai ārzemju filmai tiks pasniegta «CineMasters» prēmija 50 000 eiro apmērā, savukārt labākais jaunais režisors saņems 12 000 eiro vērto «CineVision» balvu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu