Pakalniņas topošā spēlfilma «Ausma» tiks prezentēta Karlovi Varu festivālā

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova / LETA

Lailas Pakalniņas topošā spēlfilma «Ausma» tiks prezentēta Karlovi Varu festivālā, informē Nacionālajā kino centrā. Karlovi Varu festivāls piektdien nosaucis 15 filmas, kas jūlija sākumā tiks prezentētas festivāla «Works in Progress» sadaļā.

Sadaļā «Works in Progress» filmu izplatītāji, festivālu pārstāvji un citi interesenti tiek iepazīstināti ar topošajām spēlfilmām, kam drīzumā gaidāmas pirmizrādes. Šogad starp 15 filmām ir trīs filmas no Polijas, divas no Čehijas, Horvātijas, Grieķijas un Slovākijas, kā arī pa vienai filmai no Latvijas, Baltkrievijas, Bosnijas un Hercegovinas, Melnkalnes, Rumānijas, Slovēnijas, Turcijas un Igaunijas. Iepriekšējos gados šai sadaļai tikušas atlasītas arī Latvijas filmas «Mammu, es tevi mīlu!» un «Izlaiduma gads».

Pakalniņas spēlfilma «Ausma» ir stāsts par vērtībās apjukušu pasauli nesenā pagātnē, padomju laikā, kad ideoloģijas principu vārdā pieaugušie un arī bērni zaudēja orientierus. Filma būs melnbalta, tās mākslinieks ir Jurģis Krāsons, bet filmē poļu režisors un operators Vojcehs Starons (Wojciech Staron).

Karlovi Varu festivāls šogad norisināsies no 3. līdz 11.jūlijam un svinēs jau 50.jubileju. Tas ir Centrāleiropas un Austrumeiropas nozīmīgākais filmu festivāls – viens no pasaules A klases kinofestivāliem, kas garantē festivāla dalībniekiem rūpīgi izstrādātu programmu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu