Ekranizēs «Juras laikmeta parka» autora pēdējo romānu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Kinostudija «DreamWorks Studios» ieguvusi tiesības ekranizēt franšīzes «Jurassic Park» («Juras laikmeta parks») autora Maikla Kraitona pēdējo romānu.

Darbā «Micro» stāstīts par universitātes studentiem, kuri uzaicināti strādāt noslēpumainā biotehnoloģiju kompānijā Havaju salās. Kompānijas eksperimentā studentu ķermeņi tiek samazināti līdz kukaiņa izmēram. Studentus izraida tropiskajā lietus mežā, kur tiem jācīnās par izdzīvošanu.

Kraitons nomira 2008. gadā. Pēc nāves viņa datorā tika atrasts nepabeigts manuskripts bez nosaukuma, kas 2011.gadā tika publicēts kā romāns «Micro».

«DreamWorks» dibinātājs Stīvens Spīlbergs pirms vairāk nekā 20 gadiem ekranizēja Kraitona grāmatu «Jurassic Park».

2009. gadā kinostudija ieguva tiesības ekranizēt Kraitona grāmatu «Pirate Latitudes», kas iznāca 2009. gadā.

«Maikla Kraitona darbi vairākas desmitgades priecējuši lasītājus visā pasaulē. Pēdējā viņa publicētā darba ekranizēšana ar studijas «Dream Works» dalību ir īpašs notikums,» sacīja kinostudijas vadītājs Maikls Raits.

Kā jau ziņots, jūnijā iznāca filma «Jurassic World» («Juras laikmeta pasaule»). Tās kases ieņēmumi ASV pirmajā nedēļas nogalē sasniedza 204,6 miljonus dolāru (182,4 miljonus eiro), kas ir otrā veiksmīgākā debija uzreiz pēc supervaroņu grāvēja «The Avengers» («Atriebēji») 2012. gadā.

Patlaban «Jurassic World» kases ieņēmumi no biļešu pārdošanas kinoteātros pārsniedz 1,2 miljardus dolāru (vienu miljardu eiro).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu