Zemekis: Es nepieļaušu «Atpakaļ nākotnē» turpinājuma uzņemšanu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Amerikāņu kinorežisors Roberts Zemekis nepieļaus viņa 1985. gada filmas «Back To The Future» («Atpakaļ nākotnē») un tās divu turpinājumu jaunu versiju uzņemšanu. Lai arī nesen iznākušas vairāku 80. un 90. gadu grāvēju mūsdienu versijas, kas izrādījušās ļoti ienesīgas, Zemekis apņēmies sargāt savus darbus no līdzīga likteņa.

Līgumā ar kinostudijām «Universal» un «Amblin» Zemekim un scenāristam Bobam Geilam dota kontrole pār filmu sēriju, kamēr vien viņi ir dzīvi.

«Tas nevarētu notikt līdz tam laikam, kad mēs ar Bobu būsim miruši. Nešaubos, ka pēc tam tas noteikti tiks izdarīts, ja vien mūsu mantinieki neatradīs veidu, kā to apturēt,» sacīja Zemekis. «Man tas šķiet briesmīgi. It īpaši tāpēc, ka tā ir laba filma. Tikpat labi varētu izdomāt uzņemt jaunu «Citizen Kane» (»Pilsonis Keins«) versiju. Kurš gan dabūs Keina lomu? Kas tas par vājprātu? Kāpēc lai kāds to darītu?»

Jūnijā iznākusī kinolente «Jurassic World» («Juras laikmeta pasaule»), kas ir turpinājums Stīvena Spīlberga «Jurassic Park» («Juras laikmeta parks») sērijai, jau kļuvusi par astoto visu laiku ienesīgāko filmu.

«Nosaukums vien jau nes peļņu,» norāda Zemekis. «Vai jūs varat iedomāties izgāšanos?»

Zemekis un Geils noraidījuši iespēju, ka kādreiz varētu uzņemt jaunu «Back To The Future» daļu, jo galvenās lomas tēlotājs Maikls Dž.Fokss cieš no Pārkinsona slimības, kamdēļ pēdējos 15 gadus filmējas ļoti maz.

«Uzņemt turpinājumu bez Foksa ir tāpat kā piesolīt vakariņās steiku un pasniegt piedevas, bet ne pašu gaļu,» 2008. gadā teica Geils.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu