Esi gatavs «Pikseļu» cīņai lielpilsētā? Pirmizrāde jau šodien.

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

24.jūlijā, Latvija būs viena no pirmajām valstīm pasaulē, kur pirmizrādi piedzīvos fantastikas piedzīvojumu komēdija «Pikseļi» («Pixels»). Tās režisors ir vairāku Harija Potera sāgas daļu režisors Kriss Kolambuss.

Vērienīgais kino stāsts «Pikseļi» īpaši sajūsminās video un datorspēļu fanus, jo tajā nežēlīgu cīņu pret cilvēci sāk 80. gados populāri videospēļu varoņi. Īpašu vizuālo efektivitāti filmai nodrošina arī aizraujošais 3D formāts.

Fantastikas komēdija «Pikseļi» vēsta par notikumiem, kas sekoja pēc tam, kad 1982. gadā cilvēki kosmosā nosūtīja kapsulu, kura tika piepildīta ar Zemes iedzīvotāju iemīļotu lietu paraugiem. Starp šiem paraugiem bija arī 80. gados populāru videospēļu fragmenti. Taču citplanētieši uztvēra šo ziņu kā kara pieteikumu un nolēma uzbrukt zemei, izmantojot iepazīto videospēļu varoņus un stratēģijas. Rezultātā ASV prezidents ir spiests meklēt palīdzību pie bijušajiem videospēļu faniem un izveidot vienotu komandu, kas atminētu iebrucēju stratēģijas un izglābtu civilizāciju.

Pamatīgu intrigu filmas pirmizrādei piešķir fakts, ka spraigo sižetu šoreiz izspēlē Holivudas komiķu zieds, nevis ierastie varoņu lomu tēlotāji. Izklaidējošā kino zvaigznes Adams Sendlers, Kevins Džeimss un Džošs Gads ir ļāvušies mūsdienu kulta filmu «Viens pats mājās» un «Harijs Poters un noslēpumu kambaris» režisora Krisa Kolambusa iecerei radīt maksimāli pietuvinātu stāstu 80. gadu videospēļu sižetiem un atklāt kinoskatītājiem aizraujošas nianses par to radīšanu.

«Tiklīdz izlasīju filmas scenāriju, es nespēju to vairs aizmirst. Tā bija viena no oriģinālākajām idejām, ko pēdējos gados biju dzirdējis. Tā nebija kārtējā filma, kuras scenārijs ir balstīts uz komiksa vai galda spēles sižetu. Tas bija līdz galam oriģināls vasaras kino. Turklāt tāds, kur es sajutu iespēju atgriezt uz lielajiem kinoekrāniem tā līmeņa fantastikas kino, ko mēs pirms vairākiem gadu desmitiem radījām kopā ar Stīvenu Spīlbergu,» uzsver režisors Kriss Kolambuss.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu