Režisors Olte un operators Celmiņš atgriezušies no Ziemeļkorejas ar uzfilmēto materiālu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Kaspars Garda, Rīga 2014

Režisors Uģis Olte un operators Valdis Celmiņš atgriezušies no Ziemeļkorejas ar materiālu, kas uzņemts divu dienu laikā grupas «Laibach» koncertos Phenjanā, informē «VFS Films» producents Uldis Cekulis. Kā ziņots slovēņu grupa «Laibach» ir pirmā rietumvalstu grupa, kura koncertējusi Ziemeļkorejā. Grupas koncerti notika trešdien un ceturtdien.

Cekulis stāstīja, ka abi šorīt ielidojuši Pekinā, kura, salīdzinot ar Ziemeļkoreju, esot Rietumi, bet rīt atgriežas Rīgā, lai sāktu darbu pie koncertos uzfilmētā materiāla caurskatīšanas. Uzfilmēto materiālu nav paredzēts izrādīt kā reportāžu, bet iekļaut filmā par grupu. «Vēlamies, lai tā būtu nevis reportāža, bet filma kā mākslas darbs, kura iet pāri robežām,» stāstīja producents. Viņš norādīja, ka koncertu filmēšana notikusi ar «īsti dokumentālu piegājienu», lai parādītu tieši to, kā Ziemeļkorejā ir norisinājušies šie pirmie Rietumu mūzikas koncerti.

Latviešu kino mākslinieki iepriekš filmējuši arī grupas mēģinājumus Slovēnijā, lai parādītu arī gatavošanos koncertiem.

Plānots, ka filmas veidošana varētu tikt noslēgta šī gada beigās vai nākamā gada sākumā. Filmu plānots izrādīt Latvijā un citās Eiropas valstīs, kā arī Ziemeļkorejā. Filma plānota kā Latvijas un Norvēģijas, iespējams, arī Horvātijas kopražojums. Tās scenārija autori ir Olte un Mortens Traviks. Finansējumu filmas tapšanai iepriekš piešķīris arī Nacionālais kino centrs.

Kā ziņots, filmas mērķis ir parādīt skatītājiem, kā grupa no Eiropas «spēj pārvarēt dzelzs priekškaru un ielauzties noslēgtajā Ziemeļkorejā».

Grupa dibināta 1980. gadā Slovēnijā, kas tolaik vēl atradās bijušās Dienvidslāvijas sastāvā. «Laibach» ir pasaulē vispazīstamākā slovēņu rokgrupa, taču bieži saņem pārmetumus par divdomīgi tulkojamas politiskas un nacionālistiskas simbolikas izmantošanu.

Pēc gadu ilgušām sarunām starp Phenjanu un norvēģu mākslinieku Traviku, kurš sagatavojis tūri, grupa «Laibach» tikusi uzaicināta uzstāties Ziemeļkorejā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu