Legāli un bez maksas iespējams skatīties pēdējo gadu desmitu Latvijas filmas

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Rebeka Žeire/LETA

No pirmdienas legāli un bez maksas iespējams skatīties pēdējo gadu desmitu Latvijas filmas, pavēstīja Nacionālā kino centra (NKC) pārstāve Kristīne Matīsa.

Lai palīdzētu Latvijas filmām nokļūt pie skatītājiem un apgūtu jaunus ceļus filmu izplatīšanā, NKC radījis projektu «Latvijas filmas tiešsaistē», kas ļauj visā Latvijas teritorijā jebkurā diennakts laikā skatīties portālā www.filmas.lv ievietotās Latvijas filmas.

NKC virtuālajā platformā www.filmas.lv ikviens interesents var iepazīties ar plašu Latvijas filmu kolekciju, kas tiks regulāri papildināta, piedāvājot dažādus tematiskus fokusus, informēja Matīsa.

Virtuālajā platformā būs skatāmas neatkarības gados tapušās filmas, jo par padomju laikā tapušajām filmām vēl nav noslēgusies tiesvedība, pastāstīja Matīsa.

Projekta pirmajā kārtā portālā ievietotas vairāk nekā 60 filmas, kas publiskajā telpā parādīsies, sakārtotas tematiskos blokos. Pirmajā tematiskajā programmā «Vasaras filmas» iekļauta Nila Skapāna animācijas filma «Raganas poga» (2006), Viestura Kairiša spēlfilma «Tumšie brieži» (2006), Anda Miziša spēlfilma «Medības» (2009, Lailas Pakalniņas spēlfilma «Ķīlnieks» (2006) un dokumentālā filma «Pa Rubika ceļu» (2010), Kairiša īsfilma «Kāzas» (2000), Gata Šmita spēlfilma «Seržanta Lapiņa atgriešanās» (2010) un citas.

Portāls www.filmas.lv ir arī Latvijas filmu nozares plašākā datubāze, kas kopš 2006.gada veidota sadarbībā ar Rīgas Kino muzeju, – tur pieejama kataloga informācija par gandrīz 2600 Latvijā uzņemtām filmām kopš 1920.gada.

Portāls tapis pēc Kultūras ministrijas iniciatīvas ar Eiropas Savienības atbalstu, tā izveidē sadarbojas Nacionālais kino centrs un Kultūras informācijas sistēmu centrs, kas nodrošina portāla tehnisko darbību.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu