Tarantino: Seriāls «True Detective» ir garlaicīgs

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

«Oskarotais» kinorežisors Kventins Tarantino (Quentin Tarantino) sarunā ar izdevumu «Vulture» izteicies par daudzām tēmām, taču izcelt no šīs sarunas varētu šādus faktus: viņu garlaiko HBO televīzijas seriāls «True Detective», viņa jaunajā vesternā «The Hateful Eight» varēja filmēties arī Dženifera Lorensa (Jennifer Lawrence). Taču par visu pēc kārtas.

Tarantino esot iesācis skatīties seriāla «True Detective» pirmo sezonu, taču secinājis, ka tas viņu garlaiko, turklāt, viņaprāt, seriāla otrā sezona «izskatās briesmīgi».

Slavenais režisors, kurš tiek uzskatīts arī par izcilu kino pazinēju, teicis, ka «centies skatīties pirmo sezonu, taču nav tajā iebraucis».

«Es domāju, ka tas bija riktīgi garlaicīgs,» viņš izteicās par Nika Picolato (Nic Pizzolatto) radīto seriālu. «Un 2. sezona izskatās briesmīgi. Kaut vai pats treileris -

visi šie smukie aktieri cenšas būt nesmuki, klīst apkārt tā, it kā uz viņu pleciem būtu uzkrauts visas pasaules smagums.

Tas viss ir tik nopietni, tik mokoši, kad tu centies izskatīties nožēlojams ar savām ūsām un kankariem.»

Tajā pašā laikā «Pulp Fiction» režisors teicis atzinīgus vārdus par citu HBO produktu - Ārona Sorkina seriālu «The Newsroom».

«Tas bija vienīgais seriāls, ko skatījos trīs reizes. Skatījos sērijas vairākas reizes, lai vairāk iedziļinātos dialogos,» viņš atklāj.

Kad Tarantino jautāts par TV kritiķu zemo vērtējumu minētajam seriālam, viņš attraucis: «Kurš, sasodīts, lasa TV recenzijas? Dievs pasarg! Kritiķi recenzē tikai pirmo pilotsēriju. Kāpēc tas būtu pārsteidzoši, ka man patīk skatīties seriālu, kurā dialogus sarakstījis labākais meistars šajā industrijā?»

52 gadus vecais režisors asus vārdus veltījis arī pāris kinofestivālu lentēm, īpaši tām, kurās filmējusies aktrise Keita Blanšeta (Cate Blanchett).

«Tādas filmas, kas deviņdesmitajos tika uzskatītas par neatkarīgā kino sastāvdaļu, izrādītas Sandensā, šobrīd pretendē uz Oskariem,» viņš saka. «Tādas filmas kā «The Kids Are All Right» ir vidēja budžeta filmas, kurās vienkārši šobrīd filmējas lielākas zvaigznes. Tās ir labas, bet vai tās ir tik ilgdzīvojošas kā tās «oskarotās» filmas, kas tika celtas saulītē deviņdesmitajos, septiņdesmitajos?»

«Es nedomāju, ka pēc 20 vai 30 gadiem mēs atcerēsimies tādas filmas kā «The Town», «The Kids Are All Right» vai «An Education». Vēl viena tāda ir «Notes on a Scandal», arī «Philomena», puse no filmām, kurās filmējas Keita Blanšeta. Tās ir tādas mākslinieciskas filmas. Es nesaku, ka sliktas, taču lielākā daļa no tām neizturēs laika pārbaudījumu. Tādas filmas kā «The Fighter» vai «American Hustle» gan vēl skatīsies pēc 30 gadiem.»

Runājot par savu jauno filmu «The Hateful Eight», viņš izteicās, ka vienu no lomām būtu varējusi spēlēt šobrīd pelnošākā Holivudas jaunā aktrise Dženifera Lorensa, taču beigās sapratis, ka viņam ir nepieciešama gados mazliet vecāka varone.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu