Miris ASV šausmu filmu režisors Vess Kreivens

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

ASV šausmu filmu režisors Vess Kreivens, starp kura pazīstamākajiem darbiem ir «Šausmas Gobu ielā» («A Nightmare on Elm Street») un «Kliedziens» («Scream»), ir miris 76 gadu vecumā, ziņoja izdevums «The Hollywood Reporter».

Kreivens miris svētdien savās mājās Losandželosā pēc cīņas ar smadzeņu vēzi, izdevumam pastāstīja viņa ģimene.

Kreivens ilgu laiku vasaras bija pavadījis Masačūsetsas štata Martasvinjardas salā, kur viņš pārcēlās uz pastāvīgu dzīvi pirms trim gadiem, bet pēc tam atgriezās Losandželosā darba un veselības apstākļu dēļ.

Kreivens astoņdesmitajos gados režisēja piecas sērijas «Šausmas Gobu ielā» filmas, kā arī bija režisors dažām sērijas «Krēslas zona» («Twilight Zone») epizodēm.

Deviņdesmitajos gados viņš sasniedza jaunu panākumu līmeni ar filmām «Kliedziens», «Kliedziens 2» un «Kliedziens 3».

Kreivens arī spēja pamanīt jaunus talantus kinomākslā. Filmējot «Šausmas Gobu ielā», viņš atklāja Džoniju Depu. Šārona Stouna pirmoreiz kļuva par zvaigzni 1981.gadā uzņemtajā Kreivena filmā «Deadly Blessing».

Kreivens piedzima Ohaio štatā un izauga stingrā baptistu ģimenē. Viņš ieguva maģistra grādu filozofijā un literatūrā Džona Hopkinsa universitātē un neilgu laiku koledžās mācīja angļu valodu un citas humanitārās disciplīnas.

Kino industrijā viņš vispirms strādāja skaņu apstrādes jomā, bet vēlāk pievērsās režisora karjerai.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu