Festivāla «2ANNAS» programmā iekļauta 61 filma

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: kadrs no filmas

Rīgas starptautiskā filmu festivāla «2ANNAS» programmā no gandrīz 1300 konkursa filmām iekļauta 61 filma, informē festivāla pārstāve Marta Herca. Viņa norādīja, ka kopumā festivāla laikā gan konkursa skatēs, gan tematiskajās porgrammās būs iespējams noskatīties vairāk nekā 100 filmu.

Baltijas konkursā šogad no 130 iesniegtajām filmām, finālā iekļuvušas 16. No Latvijas iesniegtas 60 filmas. Festivāla laikā notiks divas pirmizrādes – Lailas Pakalniņas filmai «Konfektes» un Reiņa Spailes filmai «Tukšās zemes ritmi». Latviju pārstāvēs režisori kā Edmunds Jansons, Jurģis Krāsons, kā arī Staņislavs Tokalovs un Lizete Murovska. No Latvijas startēs arī ārvalstu režisori Sergejs Lozņica un Jon Bang Carlsen, kuri savas īsfilmas veidojuši Latvijā.

Šogad festivāls 2ANNAS pirmo reizi rīko arī vidēja garuma filmu konkursu. Šajā kategorijā atlasītas deviņas spēles un dokumentālās filmas.

Konkursa filmas vērtēs starptautiska sešu ekspertu žūrija - «Berlin Interfilm» direktors Haincs Hermans (Heinz Hermanns), kuratores un programmu veidotājas Ļuda Drizīte (Liuda Drizyte), Tanja Hladnika (Tanja Hladnik) un Laura Valde (Laura Walde), režisori Lauris Ābele un Vladimirs Ļeščevs.

Festivāls norisināsies no 22. līdz 27. septembrim.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu