Bonda jaunākā romāna autors: Džeimss Bonds ir vājš

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: www.anthonyhorowitz.com

Jaunākā Džeimsa Bonda romāna «Trigger Mortis» autors Entonijs Horovics (Anthony Horowitz) nopēlis sērijas nesenākās filmas «Skyfall» («Operācija «Skyfall»») un «Quantum of Solace» («Mierinājuma kvants»), ziņo britu laikraksts «The Guardian». Britu rakstnieks Horovics sūkstās, ka Džeimss Bonds filmās esot «vājš». 2012.gada kinolenti «Skyfall» viņš uzskata par pašu sliktāko visā franšīzē, kaut arī tā guva vislielākos ieņēmumus un tika jūsmīgi novērtēta visā pasaulē.

«Ar «Quantum of Solace» viss nogāja greizi. Filma «Skyfall» man šķiet vissliktākā. Tā teikt ir īsta ķecerība, bet tā ir vienīgā Bonda filma, kas man nekad nav patikusi,» norāda Horovics. «Bonds tajā ir vājš. Viņš šaubās. Tas nav nekāds Bonds.»

«Otrkārt, tajā uzvarēja ļaundaris, kurš gribēja nogalināt M. Filma noslēdzas ar M slepkavību. Kāpēc man tas bija jāskatās? Ja jums vajadzētu pasargāt MI6 vadītāju no trakā, vai jūs viņu vestu uz fermu Skotijā, nepaņemot līdzi nekādus ieročus? Un pateiktu ļaundarim par savu atrašanās vietu, lai viņš varētu ierasties ar vēl sešiem cilvēkiem un viņu nogalināt? Tas mani sadusmoja,» pārdomās dalās Horovics.

Horovics atklāja, ka esot sācis rakstīt pusaudžu spiegu romānu sēriju «Alex Rider» («Alekss Raiders») 80. gadu vidū, kad tika noraidīta viņa kandidatūra uz Bonda filmas scenārista amatu.

Pēc rakstnieka Iana Fleminga nāves grāmatu sēriju turpināja oficiāli apstiprināti rakstnieki. Pirmais no tiem bija Kingslijs Eimiss, kurš 1968.gadā ar pseidonīmu Roberts Markems publicēja romānu «Colonel Sun».

Pēc tam sekoja Sebastiana Folksa, Džefrija Dīvera un Viljama Boida romāni.

Horovics ir pirmais rakstnieks, kurš jauno romānu izveidojis uz nepublicēta stāsta bāzes.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu