Kinostudija «DreamWorks» atdalīsies no «Disney»

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: kadrs no filmas

Amerikāņu kinorežisora Stīvena Spīlberga kinostudija «DreamWorks» nākamgad atdalīsies no izklaides industrijas milža «Disney». Studija «DreamWorks» uzņēmusi daudzas populāras filmas, kuru vidū ir «Saving Private Ryan» («Glābjot ierindnieku Raienu»), «American Beauty» («Amerikāņu skaistums») un «Gladiator» («Gladiators»). Kompānija «The Walt Disney Company» nodarbojas ar «DreamWorks» darbu izplatīšanu un mārketingu.

Kino industrijas izdevumi «The Hollywood Reporter» un «Variety» ziņo, ka starp abiem uzņēmumiem noslēgtais līgums beigšoties augustā un «DreamWorks» to nepagarināšot.

Tā vietā «DreamWorks» varētu noslēgt jaunu līgumu ar kinostudiju «Universal», norāda ārvalstu mediji.

Spīlbergs 1994. gadā dibināja «DreamWorks» kopā ar producentiem Džefriju Kacenbergu un Deividu Gefenu. «Disney» izplata kinostudijas darbus kopš 2009.gada.

Nākamā «DreamWorks» izdotā filma būs Spīlberga režisētais Aukstā kara trilleris «Bridge of Spies», kurā galveno lomu spēlēs Toms Henkss.

Kinostudija «DreamWorks Animation» atdalījās 2004. gadā. Tā uzņēmusi tādas animācijas filmas kā «Shrek» («Šreks»), «Kung Fu Panda» («Kungfu panda») un «How to Train Your Dragon» («Kā pieradināt pūķi»).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu