Neredzēti dzīvnieki aicina iepazīties un pavizināties ar Noasa šķirstu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Kadrs no mulfilmas

Daži animācijas filmas «Ups! Kuģis pazudis...» («Ooops! Noah is Gone...») tēli nav atrodami nevienā pasaules zvērudārzā. Kad dzīvniekiem nācās glābties no grēku plūdiem, daudzi netika uzņemti kuģī. Zvēru sacensībā zaudēja arī gluži nezināma suga – pūkainie nestriāni. Viņus var pazīt pēc spilgta kažociņa un zilganām svītrām uz snuķveida deguna un ausīm. Iepazīstināsim jūs ar neredzētajiem zvēriņiem, kas Latvijas kinoteātros būs redzami no 11. septembra.

Animācijas filmas galvenais varonis ir pūkainais nestriāns Finijs – ziņkārīgs un labsirdīgs zvēriņš ar oranžu kažociņu. Kad atgadās nelaime, Finijam glābties līdz dabas dots draudzīgums un drošsirdība, kaut gan viņam nebija ne jausmas par šīm savām īpašībām. Finija tēvs nestriāns Deivs ir pūkains un spilgts sauszemes zvēriņš, kurš vienā laidā ceļo un prot uzbūvēt mitekli jebkur un no visa, kas gadās pa rokai. Kad runa ir par viņa dēliņa Finija drošību, Deivs kļūst apņēmīgs, atjautīgs un bezbailīgs.

Animācijas filmā «Ups! Kuģis pazudis...» darbojas vēl viena nezināmu dzīvnieku suga – grimpi. Kā visi grimpi, Lea ir nikna, dievina piedzīvojumus un nebīstas no briesmām. Taču, meklējot pazudušo kuģi un kopā ar nestriānu Finiju glābjoties no plūdiem, viņa apjauš draudzības nozīmi un kļūst daudz mīlīgāka. Leas mamma Heizela ir kareivīga grimpene, nekad nepadodas, ir gatava ar zobiem un nagiem aizstāvēt ģimeni. Glābjot savus bērnus plecu pie pleca ar pūkaino, labsirdīgo Deivu, plēsīgajā Heizelā mostas maigas jūtas.

Animācijas filmā sastapsim arī citus dīvainus tēlus. Piemēram, lauvu, kam jābūt lepnam un varenam zvēru valdniekam. Taču viņam nav laika, jo ir jāpieskata visi, kas vēlas tikt Noasa šķirstā. Ir tik daudz darīšanu, ka lauva kļūst izklaidīgs un drīzāk atgādina ākstu, nevis valdnieku.

Atmiņā paliks vēl divi – draugi valis Obisijs un astoņkājis Lipeklis, kuri arī centīsies izvairīties no ūdens. Vali klāj purva augi, un viņš lien pa zemi, nevis mīt jūrā. Obisijs nav cieņā citu zvēru vidū, taču ir krietns un jautrs un iedraudzējas ar Finiju un Leu, cenzdamies palīdzēt viņiem glābties no plūdiem. Viņu it visur pavada Lipeklis – pūkainais un bezbēdīgais astoņkājis ērti iekārtojies valim uz muguras. Viņš runā maz, bet vienmēr smaida. Nav par ko bēdāties, ja par visu, arī par grēku plūdiem, gādās saimnieks – valis Obisijs.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu