Animācijas filmu forumā Francijā Latviju pārstāvēs «Atom Art»

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Latvijas animācijas studija «Atom Art» nākamnedēļ Francijas pilsētā Tulūzā piedalīsies starptautiskā animācijas filmu kopproducentu un izplatītāju forumā «Cartoon Forum», kurā prezentēs Latvijas animāciju, informē Nacionālā kino centra vecākā referente informācijas jautājumos Kristīne Matīsa.

Forums norisināsies no 15. septembra līdz 18. septembrim, un tajā Latvijas animācijas studija «Atom Art» strādās gan ar saviem projektiem, gan prezentēs Latvijas animāciju kopumā.

Studija «Atom Art» iekļuvusi «Cartoon» apritē, prezentējot režisora Edmunda Jansona darbus - animācijas īsfilmu ciklu par «Lupatiņiem» un televīziju formāta animācijas filmu «Bize un Neguļa», kas saņēmusi arī Latvijas valsts finansiālo atbalstu Nacionālā kino centra konkursā.

«Cartoon Forum» ir viena no sadaļām starptautiskajā animācijas veidotāju sadarbības platformā «Cartoon». Kopš 1990. gada «Cartoon Forum» piedāvā plašas iespējas animācijas televīzijas seriālu un televīzijas filmu veidotājiem, ar tā palīdzību pa šiem gadiem finansiālos partnerus atradušas 594 animācijas filmiņas ar kopējo budžetu apmēram 2 miljardu eiro apmērā.

Plānots, ka šogad forumā «Cartoon Forum» filmu producenti satiks apmēram 850 potenciālos investorus no 30 pasaules valstīm.

Producente Sabīne Andersone un režisors Edmunds Jansons
Producente Sabīne Andersone un režisors Edmunds Jansons Foto: publicitātes

«Cartoon Forum» laikā notiks īpaša prezentācija, kuru kopīgiem spēkiem organizē Vācijas, Polijas, Igaunijas, Lietuvas un Latvijas «MEDIA Desk» biroji, lai veicinātu Baltijas valstu un Polijas animācijas profesionāļu starptautiskās sadarbības iespējas. Latvijas animāciju pasaulei prezentēs studijas «Atom Art» filmu producente Sabīne Andersone. Šim pasākumam sagatavots īss pārskats par Latvijas animācijas vēstures būtiskākajiem punktiem, pašreizējo situāciju, aktīvi strādājošajām studijām un to pieredzi starptautiskā sadarbībā un festivālu apritē. Prezentācijā iekļauta arī informācija par Latvijā pieejamo līdzfinansējumu ārvalstu projektiem un nodokļu atlaidēm Latvijā veiktiem filmu veidošanas darbiem.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu