Pirmizrādi piedzīvos Cilinskas dokumentālā filma «Laimes formula»

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: kadrs no filmas

Otrdien, 29. septembrī, nacionālā filmu festivāla «Lielais Kristaps» laikā kinoteātrī «Kino Citadele» pirmizrādi piedzīvos Antras Cilinskas dokumentālā filma «Laimes formula», informē «Jura Podnieka studijas» pārstāve Marta Kontiņa. Filmā skatītājs iepazīs četrus cilvēkus un viņu laimes formulas. Visas šīs personības vieno neatlaidība, dzīvesprieks, humora izjūta un īpaša saikne ar dabu.

Cilinska stāstīja, ka ideja par filmu radās laikā, kad noritēja aktīvs darbs pie dokumentālās filmas «4.maija Republika», kas prasīja daudz spēka un enerģijas. «Atbildes mani pamudināja meklēt arī kāda drauga teiktais, kurš labprātāk izvēlējās muguras operāciju, nevis gribēja veikt regulārus vingrinājumus, kas prasa laiku un piepūli. Cilvēki bieži nogaida līdz pēdējam brīdim, kad vienīgais ārstniecības veids patiešām ir ķirurģisks. Tajā pat laikā ir cilvēki, kuriem nekad nekas nekaiš, kuri ir dzīvespriecīgi un prot dzīvi baudīt,» atklāja filmas režisore.

Filmas scenārija autore ir Nora Ikstena, operatori Uldis Millers, Emīls Linga, Uldis Jancis un Kaspars Braķis, montāžas režisore - Sandra Alksne, skaņu režisors - Klāvs Siliņš.

Oktobrī dokumentālā filma «Laimes formula» tiks izrādīta Rīgā un citviet Latvijā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu