Kino festivāla atklāšanā būs skatāma Uģa Oltes filma «Dubultie svešinieki»

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Rīgas Starptautiskā kino festivāla (Riga IFF) atklāšanas seansā, kas kinoteātrī «Splendid Palace» būs skatāms 16.oktobrī, Latvijas pirmizrādi piedzīvos Vides filmu studijas veidotā filma «Dubultie svešinieki», šodien festivālam veltītajā preses konferencē žurnālistiem sacīja Riga IFF rīkotājdirektore Linda Treimane.

«Turpinot pērn sākto tradīciju, vēlamies festivāla atklāšanā piedāvāt kādu no Latvijas vadošo filmu studiju filmām,» sacīja Treimane. Viņa norādīja, ka režisora Uģa Oltes filma ir ainavisks un emocionāli uzrunājošs darbs, kas vēsta par divu kultūru satikšanos un diviem dažādiem skatpunktiem.

«Filma bija mēģinājums kaut kur pasaulē atrast «greizo spoguli», kas ļautu paskatīties uz savu zemi, uz etnisko un nacionālo situāciju Latvijā. Tādu vietu atradām Gruzijas dienvidos pie Armēnijas pierobežas. Tiesa gan, tur etniskie un sociālie faktori atklājas krietni pārspīlētākā formā, jo reģionā dzīvo 90% armēņu un tikai 10% gruzīnu,» stāstīja Olte.

«Ceru, ka filma ikvienu skatītāju rosinās uzdot savus jautājumus,» izteicās režisors.

Savukārt filmas operators un producents Uldis Cekulis pastāstīja, ka pie filmas skanējuma strādājusi grupa «Instrumenti». «Arī viņi ar mums bija Gruzijā, ierakstīja dažādas skaņas,» viņš stāstīja. Cekulis arī piebilda, ka filmai būs pielikums - fotoizstāde.

Cekulis norādīja, ka filma pasaules pirmizrādi piedzīvojusi Batumi kinofestivālā Gruzijā, kur tā tikusi godalgota kā labākā dokumentālā filma. Tāpat filma atlasīta dalībai starptautiskajā Amsterdamas dokumentālo filmu festivālā (IDFA), kas tiek vēlēts par «dokumentālo filmu Kannām» īsmetrāžas žanrā.

Kā ziņots, Rīgas Starptautiskais kino festivāls norisināsies no 15.oktobra līdz 25.oktobrim un tajā tiks izrādītas astoņas filmu programmas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu