«Riga IFF» rīkotāji ar festivālu vēlas piedāvāt citu kino skatīšanās pieredzi

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ar Rīgas Starptautisko kino festivālu («Riga IFF») tā rīkotāji vēlas piedāvāt citu kino skatīšanās pieredzi, preses konferencē otrdien sacīja kinofestivāla valdes priekšsēdētāja Aija Bērziņa. Arī «Rīgas namu» valdes priekšsēdētāja Vineta Verika teica, ka skatītājs un viņa gaume mainās.

«Skatītājs gaida notikumu, skatītājs gaida jēgpilnu saturu. Tas ir īstais brīdis, kad skatītājs ir nobriedis sagaidīt šo notikumu [festivālu],» uzsvēra Verika, paužot, ka «Splendid Palace» kopā ar festivālu grib audzināt skatītāju un kopā ar viņiem diskutēt, saprast. Bērziņa pastāstīja, ka festivāla programma būs ļoti plaša un katram būs iespēja atrast sev piemērotāko.

Eiropas Kinoakadēmijas balvas pasniegšanas ceremonijas norise pērn Rīgā atstājusi ļoti paliekošu nospiedumu - tas deva spēku šo pasākumu sākt, atzina Bērziņa, paužot, ka «festivāls ir nozīmīgs notikums, kas palīdz audzināt skatītājus».

Viņa arī atzina, ka pēdējos divos gados ir augusi arī Latvijas kino kvalitāte. «Mums ir filmas, ar kurām lepoties,» viņa pauda, norādot, ka pēdējā laikā trūka vietas, kur to visu kopā skatīties, par to diskutēt, skatītājiem tikties ar filmu autoriem, filmu veidotājiem rast jaunas idejas, iespaidus, veicināt piederību Eiropas kultūrai.

Tāpat festivāls ir nozīmīga nozares sastāvdaļa, jo tā ir vieta, kur autori mācās, iegūst jaunas idejas, rodas jaunas sadarbības formas rodas. «Tas ir kā inkubators, lai Latvijas kino varētu augt, attīstīties un sasniegt jaunus horizontus un izskanēt pasaulē.»

Festivāla rīkotāji vēlas, lai «Riga IFF» vispirms kļūst par nopietniem spēlētājiem Baltijas līmenī, tālāk - arī Ziemeļeiropā.

Rīgas Starptautiskais kino festivāls norisināsies no 15. līdz 25. oktobrim.

Biļetes uz Rīgas Starptautiskā kino festivāla («Riga IFF») filmām maksās četrus un sešus eiro.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu