IKVD: Direktors, aizliedzot rādīt provokatīvu filmu, rīkojies atbilstoši

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: kadrs no filmas

Rīgas Valsts 1. ģimnāzijas direktors Māris Brasla, aizliedzot skolēniem rādīt Agneškas Hollanderes filmu «Total Eclipse», rīkojies atbilstoši kārtībai un pildījis savus pienākumus, uzskata Izglītības kvalitātes valsts dienesta (IKVD) vadītāja Inita Juhņēviča. Viņa skaidroja, ka skolas direktors ir atbildīgs par to, kas notiek skolā. Arī šajā gadījumā skolas direktors rīkojies atbilstoši, izvērtējot situāciju un to, vai filma atbilst mācību saturam, mērķiem, uzdevumiem un izglītības standartam.

To, kādas filmas drīkst rādīt dažādām vecuma grupām, nosaka vairāki normatīvie akti, tostarp Filmu klasifikācijas noteikumi, kuros definēts, kāds saturs nav pieļaujams konkrētu vecuma grupu auditorijai.

Kā ziņots, Brasla aizliedzis skolēniem rādīt filmu «Total Eclipse», kas ir provokatīvs stāsts par franču dzejnieka Artura Rembo daiļradi, šodien vēsta žurnāls «Ir».

«Šai filmai ir vecuma ierobežojums no 18 gadiem, un klasē ir nepilngadīgas personas, tāpēc šo filmu rādīt nedrīkst,» skaidrojis Brasla. Viņš nedomā, ka aizliegums jāvērtē kā izglītības satura cenzēšana.

Savukārt skolotāja Daiga Zirnīte uzskata, ka, visticamāk, tā ir cenzūra. Viņasprāt, mūsdienu jaunieši ir zinoši, turklāt «internetā redzējuši daudz vairāk netikumīgu lietu nekā es», tāpēc ir ļoti svarīgi nevis aizliegt kādas tēmas, bet gan atrast īstos vārdus, kā par tām runāt.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu