Uz lielā ekrāna filma par franču akrobātu Filipu Petī

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānuzņēmums

Svētki tiem, kuri ir noilgojušies pēc izcila spriedzes kino! Jau šo piektdien, 9. oktobrī, Latvijas kinoteātros sāks demonstrēt uz patiesiem notikumiem balstītu piedzīvojumu trilleri 3D formātā «Pastaiga» («The Walk»). Tas ir elpu aizraujošs biogrāfisks stāsts par mērķtiecīgo franču akrobātu Filipu Petī, kurš ir vienīgais cilvēks pasaulē, kas ir pārgājis pa virvi starp nu jau neeksistējošajiem Pasaules tirdzniecības centra dvīņu torņiem Ņujorkā.

Šo spriedzes pilno kino stāstu, kas atspoguļo septiņdesmitajos gados norisinājušās nelikumīgās Ņujorkas misijas nianses, veidojušas patiešām izcilas kino personības. Filmas «Pastaiga» režisors un scenārija autors ir «Oskara» laureāts, «Foresta Gampa» radītājs Roberts Zemekis, savukārt galveno – leģendārā akrobāta Filipa Petī - lomu atveido talantīgais aktieris Džozefs Gordons Levits.

Filmas «Pastaiga» režisors Roberts Zemekis atklāj, ka sākumā nav ticējis šī stāsta patiesumam: «Sākumā to izlasīju kādā bērnu grāmatā. Nenoticēju līdz galam, jo biju palaidis šo notikumu garām. Iespējams, tāpēc, ka tolaik mācījos kino skolā un mani ārējā pasaule pārāk neinteresēja. Bet šis neprātīgais stāsts par akrobātu Ņujorkas debesīs bija tika aizraujošs, ka sāku izmeklēšanu.

Un izrādījās, ka patiešām ir tāds Filips Petī, kurš ir izaicinājis Ņujorku un savu likteni.

Izlasīju viņa autobiogrāfiju un uzaicināju uz vakariņām. Tās bija ļoti ilgas vakariņas, līdz man izdevās Petī pārliecināt, lai ļauj šo neticamo stāstu man pārvērst filmā. Pēc tam man vajadzēja gandrīz desmit gadus, lai to noslīpētu līdz detaļām.»

Rezultātā ir tapis elpu aizraujošs piedzīvojumu trilleris 3D formātā, kas ikvienam piedāvā unikālu iespēju iejusties virves akrobāta ādā un pieskarties mākoņiem. Jā, tieši pārsteidzošā realitātes sajūta ir viena no skatītāju biežāk pieminētajām filmas «Pastaiga» īpašībām. Savukārt kino kritiķu atzinību ir izpelnījušies šī kino darba smalki noslīpētie personāži, veiksmīgie spriedzes kāpinājumi un perfektais laikmeta atspoguļojums.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu