Berlīnes kinofestivāla žūriju vadīs Merila Strīpa

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Amerikāņu aktrise Merila Strīpa būs 66. Berlīnes starptautiskā kinofestivāla žūrijas prezidente, trešdien paziņoja pasākuma rīkotāji. 66 gadus vecā Strīpa nekad nav bijusi neviena kinofestivāla žūrijā.

«Ir patiesi saviļņojoši atgriezties festivālā jebkādā veidolā. Žūrijas vadīšanu gaidu ar lielu sajūsmu un cerībām,» sacīja Strīpa.

Strīpa vairākkārt viesojusies Berlīnes kinofestivālā. 2003. gadā Strīpa, Džuliana Mūra un Nikola Kidmena saņēma kopīgu «Sudraba lāča» balvu par sniegumu drāmā «The Hours» («Stundas»).

«Atbildība ir ļoti liela, jo es nekad neesmu bijusi nekāda veida prezidente. Ceru, ka varēšu sasniegt iepriekšējo žūriju augsto latiņu,» teica Strīpa. «Esmu pateicīga par pagodinājumu.»

2012. gadā Strīpai Berlīnes kinofestivālā tika pasniegta balva par mūža ieguldījumu kino, kā arī tika demonstrēta aktrises labāko filmu izlase.

«Merila Strīpa ierindojama starp radošākajiem un daudzveidīgākajiem filmu māksliniekiem. Lai godinātu viņas izcilo talantu, mēs viņai 2012. gadā pasniedzām goda «Zelta lāča» balvu par mūža ieguldījumu,» norāda festivāla rīkotāji.

Berlīnes kinofestivāls jeb Berlināle ir viens no Eiropas kino industrijas svarīgākajiem notikumiem. Tas sāksies nākamā gada 11. februārī.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu