Pasniegs nacionālā filmu festivāla «Lielais Kristaps 2015» balvas

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Šodien kinoteātrī «Kino Citadele» notiks nacionālā filmu festivāla «Lielais Kristaps 2015» apbalvošanas ceremonija, kurai tiešraidē no plkst.18.20 būs iespējams sekot līdzi arī Latvijas Televīzijas 1.kanālā.

Balvas filmām tiks piešķirtas sešās filmu un 15 individuālā snieguma kategorijās, kā arī tiks noskaidrots «Lielā Kristapa» Skatītāju balvas ieguvējs, savukārt balvu par mūža ieguldījumu Latvijas filmu mākslā pasniegs kinooperatoram Mikam Zvirbulim, aģentūru LETA informēja festivāla «Lielais Kristaps» sabiedrisko attiecību speciālists Toms Treibergs.

«Lielā Kristapa 2015» balva tiks pasniegta nominācijas «Labākā īsmetrāžas spēlfilma», «Labākā īsmetrāžas dokumentālā filma», «Labākā dokumentālā filma», «Labākā TV dokumentālā filma», «Labākā animācijas filma» un «Labākā debija» uzvarētājiem.

Savukārt balvas par individuālajiem sasniegumiem tiks piešķirtas kategorijā «Labākais scenārija autors», «Labākais aktieris», «Labākā aktrise», «Labākais īsmetrāžas spēlfilmas operators», «Labākais dokumentālās filmas operators», «Labākais īsmetrāžas spēlfilmas režisors», «Labākais dokumentālās filmas režisors», «Labākais animācijas filmas režisors», «Labākais animācijas filmas mākslinieks», «Labākais komponists», «Labākais montāžas režisors», «Labākais skaņu režisors», «Labākais grima mākslinieks», «Labākais kostīmu mākslinieks» un «Labākais filmas mākslinieks».

«Lielā Kristapa» balva tiks pasniegta jau 27.reizi. Festivālu rīko Latvijas Kinematogrāfistu savienība kopš 1977.gada, un patlaban ir atjaunota tradīcija to rīkot katru gadu.

Šogad festivālā bija skatāmas 87 filmas - viena spēlfilma, 11 dokumentālās filmas, 21 spēles īsfilma, desmit animācijas filmas un 18 dokumentālās īsfilmas, kā arī 26 dokumentālās televīzijas filmas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu