Krāsona «Seju» izrādīs starptautiskā festivālā Tallinā un Bogotā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: kadrs no filmas

Filmu mākslinieka Jurģa Krāsona animācijas filma «Seja», sākot ceļu pa starptautiskiem festivāliem, šomēnes piedalīsies Tallinā notiekošā animācijas filmu festivālā «Animated Dreams», bet decembrī filma būs skatāma Bogotas īsfilmu festivāla konkursa programmā.

Krāsona animācijas filmas «Seja» centrā ir vīrs, kuram paša atspulgs spogulī ir tik ļoti svarīgs, ka pienāk brīdis, kad viņš vairs nezina, ko darīt, jo spogulis viņa seju vairs nerāda, informēja filmas veidotāji.

Absurdi sirreālās filmas stāstu uz papīra uzlicis scenārija autors Ivo Briedis, nofilmējis Mārtiņš Veļa, par māksliniecisko izpildījumu ir atbildīgs tās režisors Jurģis Krāsons, bet par muzikālo noformējumu - Andris Barons, savukārt producenta pienākumus pildīja gan Krāsons, gan Laila Pakalniņa.

Animācijas filma «Seja» šovasar bija skatāma kultūras un mākslas festivālā «RojaL», rudenī tā tika iekļauta Rīgas Starptautiskā kino festivāla programmā, bet festivālā «2Annas» filma tika pat pie žūrijas balvas.

Filmas «Seja» starptautiskā pirmizrāde notiks Tallinas animācijas filmu festivālā «Animated Dreams», kas iekļauta plašajā «Black Nights» programmā un jau sen kā izpelnījusies animācijas profesionāļu uzmanību. Šogad festivāla programmā iekļautas divas Latvijā tapušas filmas - bez Krāsona filmas «Seja» programmā iekļauta arī Edmunda Jansona «Roņu sala», kas šogad tika izrādīta arī pasaules nozīmīgākajā animācijas filmu festivālā Anesī, Francijā.

No Tallinas «Seja» ceļos uz Kolumbijas galvaspilsētu, kur tā ir iekļauta Bogotas īsfilmu festivāla konkursa programmā. Šai konkursa programmai filma tika izvēlēta no vairāk nekā 3000 darbu.

«Seja» ir Krāsona trešā veidotā animācijas filma. Divas iepriekšējās - 2006. gada «Melnā kaste» un 2010. gada «Norīt krupi» - izrādītas vairāk nekā 80 pasaules animācijas filmu festivālos, turklāt «Norīt krupi» bija iekļauta arī prestižajā Kannu kinofestivāla konkursa skatē un piedalījās cīņā par iekļūšanu «Oskara» nominantu sarakstā.

Animation film "FACE" trailer from Jurgis Krasons on Vimeo.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu