«Bada spēles: Zobgaļsīlis. 2. daļa» startē gana pārliecinoši

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Pēc trim filmām un ieņēmumiem, kas pasaulē pārsniedz 2 miljardus dolāru, piektdien uz lielā ekrāna iznāca filmas «Bada spēles: Zobgaļsīlis. 2. daļa» («The Hunger Games: Mockingjay - Part 2»), kas ir pēdējā daļa «Bada spēļu» franšīzē.

(precizēts)

Lai arī pirmās nedēļas (faktiski tikai pirmo trīs dienu) ienākumi šai daļai mazliet zemāki nekā «Bada spēles: Zobgaļsīlis. 1. daļa», jebkurā gadījumā 101 miljoni ir gana labs starts.

Episkās sāgas noslēguma daļa, kurā Katnisa (Dženifera Lorensa) apjauš, ka uz spēles ir likta ne tikai viņas un viņai tuvo cilvēku dzīvība, bet visas Panemas pilsoņu liktenis. Kamēr 13. apgabals iesaistās karā ar valdības spēkiem, Katnisa kopā ar cīņu biedriem iesaistās uzdevumā, kura mērķis ir likvidēt prezidentu Snovu. Taču dumpinieku uzvarai ir rūgta garša un Katnisu gaida daudz nopietnāks pārbaudījums nekā lamatas Bada Spēļu arēnā.

Atgādinām, ka «Bada spēļu» filmu sērija, kas ir viena no visu laiku ienesīgākajām kino franšīzēm, izveidota, balstoties uz rakstnieces Sūzenas Kolinsas (Suzanne Collins) grāmatām - tās stāsta par totalitāru Panemas valsti, kas sastāv no 12 apgabaliem. Nabadzīgie apgabali ar izteiktu sociālo atšķirtību uztur valsts galvaspilsētu Kapitoliju un arī ik gadu piedalās Bada spēlēs - nāvējošā cīņā par izdzīvošanu, kas izklaidē bagātniekus un kur uzvar tikai viens dalībnieks.

Līdz ar to iepriekšējo divu nedēļu līderis Ziemeļamerikas kinoteātros - jaunā Džeimsa Bonda filma «Spectre», noslīdējusi uz 2. vietu. Savā otrajā nedēļas nogalē «Spectre», kuru režisējis talantīgais britu režisors Sems Mendess, iekasējusi 14,6 miljonus.

Pirmajā piecniekā vēl divas jaunas filmas - komēdija «The Night Before» un trilleris «The Secret in Their Eyes», attiecīgi 4. un 5. vieta.

«The Night Before» jeb «Sekss, narkotikas un zvaniņš skan» ir komēdija, kurā spēlē Džozefs Gordons Levits (Joseph Gordon-Levitt), Sets Rogans (Seth Rogen), Lizija Kalplana (Lizzy Caplan) u.c., pirmā Ziemassvētku komēdija.

Foto: publicitātes

Anotācija: Trīs bērnības draugiem - Ītanam, Aizekam un Krisam ir viena sena tradīcija – katrā Ziemassvētku vakarā viņi kopā iet ielās un pamatīgi uzdzīvo! Taču nu ir pienācis laiks kļūt pieaugušiem un rāmākiem, tāpēc šai labajai tradīcijai ir jāpieliek trekns punkts ar vēl vienu pēdējo ballīti. Un ja reiz pēdējo, tad vistrakāko!

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu