Skandalozais dokumentālists Mūrs atvērs savu māju sīriešu bēgļiem

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Amerikāņu dokumentālo filmu režisors Maikls Mūrs (Michael Moore) savu māju Mičiganā atvērs sīriešu bēgļiem, šādi metot izaicinājumu štata gubernatoram Rikam Snaideram, kurš paziņojis, ka pēc Parīzes teroraktiem bēgļus atraidīs. Piektdien savā «Facebook» lapā publicētajā atklātajā vēstulē Mūrs kritizēja Snaidera lēmumu, šādu rīcību nodēvējot par antiamerikānisku.

«Jūsu rīcība ir ne tikai apkaunojoša, tā, kā jūs zināt, ir antikonstitucionāla (tikai prezidentam ir juridiskas tiesības lemt par šādām lietām),» raksta Mūrs. «Es esmu vīlies jūsos, gubernator Snaider, par jūs bezsirdīgajām un antikristīgajām darbībām, un par apvienošanos ar vēl vismaz 25 gubernatoriem (visi, izņemot vienu, republikāņi), kas izlēmuši bloķēt legālu sīriešu bēgļu ierašanos viņu štatos.»

Mūrs raksta, ka plāno «nepakļauties» Snaidera aizliegumam un sazināsies ar ASV Valsts departamentu, lai savu māju Traverssitijā Mičiganas ziemeļos piedāvātu sīriešu bēgļiem.

Vairāk nekā 20 ASV štatu gubernatori paziņojuši, ka bloķēs vai apturēs programmas, kas paredz pārvietot Sīrijas bēgļus to robežās, savu nostāju argumentējot ar Parīzē notikušajiem teroraktiem.

ASV prezidents Baraks Obama vēl septembrī paziņoja, ka ASV līdz 2016. gada septembrim uzņems 10 000 Sīrijas bēgļu.

Vairāki republikāņu Baltā nama nominācijas pretendenti brīdinājuši, ka, ņemot vērā traģiskos notikumus Parīzē, ASV nevajadzētu uzņemt Sīrijas bēgļus, jo to vidū var būt «Islāma valsts» kaujinieki.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu