Publiskots Latvijas motoceļotāju jaunās filmas treileris

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

«On The Way of Freedom» ceļotāju apvienības ekspedīcijas uz Gruziju laikā uzņemtās dokumentālās filmas «Ceļā uz brīvību Gruzijā» treileris ir gatavs un pieejams apskatei. «Filmā ir ļoti cilvēcīga - emocijas, pārdomas un tiekšanās uz brīvību, tāda kā sevis un patiesības meklēšana,» stāsta filmas režisore Gunta Ikere. «Pats montāžas process bija sarežģīts, bet galarezultātā sanācis emocionāls stāsts gan ar jautriem, gan skumjiem, reizēm pat ļoti nopietniem, gan arī komiskiem brīžiem.»

Dodoties pa Gruziju pulksteņrādītāja virzienā, tiek iepazīta svanu tautas kultūra, pārbaudīts raksturs viena no pasaulē bīstamākajiem kalnu ceļiem Omalo pārejas pārvarēšanai, un likteņa piespēlēta satikšanās ar melnajiem mūkiem. Piecelšanās pēc neveiksmēm un rakstura pārbaude.

Nonna Tauriņa, gruzīniete, kura jau vairāk nekā 10 gadus dzīvo Latvijā un palīdzēja filmas veidošanā, saka: «Tas ir stāsts par neatkarīgiem, brīviem, stipriem un patiesiem cilvēkiem - ukraiņiem, gruzīniem un latviešiem. Es no jauna atklāju dzimto Gruziju un dažādos ļaudis, kas dzīvo mierā un saskaņā šajā Dieva mīlētajā zemē. Esmu priecīga par šo Gruzijas atklāšanu!»

Andis, Oskars un Normunds, trīs bērnības draugi, kurus vieno motocikli un kāre pēc piedzīvojumiem, ik pavasari dodas ekspedīcijā uz kādu no postpadomju valstīm, lai uzņemtu dokumentālās filmas par galamērķiem ārpus tūristu ceļvežiem un vienkāršo cilvēku dzīvesstāstiem.

Dokumentālās filmas kopējais garums ir četras stundas un 50 minūtes. Tās režisore ir Gunta Ikere, producents un operators Andis Pikāns.

Jau pērn tika plānots ceļojums uz Kaukāza kalnu sirdi Gruziju, tomēr apstākļu sakritības dēļ motoceļotāji bija spiesti iepazīt Abhāziju, šobrīd autonomu, pretrunu plosītu, starptautiski neatzītu teritoriju Melnās jūras piekrastē. Dokumentālā filma par šo ceļojumu jau izrādīta LTV1 kanālā un ir pieejama iegādei DVD formātā.

«On The Way of Freedom» ceļotāju apvienība 2006. gadā veica braucienu ar enduro motocikliem no Rīgas uz Austrāliju. 2008. gadā tika pieveikti vairāki tūkstoši kilometru kanoe laivā lejup pa Jukonas upi, bet 2014. gadā notika motoekspedīcija uz Abhāziju.

Jau šobrīd tiek plānots jauns piedzīvojums uz Pamira kalniem Tadžikistānā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu