«Ausma» ieguvusi pirmo starptautisko balvu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: kadrs no filmas

Tallinas Starptautiskajā kinofestivālā «Melnās naktis» «Bronzas vilka» statueti par labāko operatora darbu saņēmis Lailas Pakalniņas režisētās spēlfilmas «Ausma» operators Vojteks Starons, informēja producentu kompānijas «Hargla» pārstāve Zanda Dūdiņa. «Ausma» ir Starona pirmais kopdarbs ar Pakalniņu.

Būdams vairāk pazīstams kā dokumentālo filmu operators un režisors, Starons arī iepriekš saņēmis atzinību par savu operatora darbu - līdz šim nozīmīgākais ir bijis 2011.gadā iegūtais «Sudraba lācis» Berlīnes Starptautiskajā kinofestivālā par sniegumu filmā «El Premio».

Tallinas Starptautiskajā kinofestivālā «Ausma» atzīmējusi savu pasaules pirmizrādi. Nacionālo pirmizrādi Latvijas, Polijas un Igaunijas kopražojuma spēlfilma piedzīvoja 23.novembrī.

«Lai arī «Ausma» vēsta par vērtībās apjukušu pasauli nesenā pagātnē - padomju laikā, kad tā saucamo ideālu vārdā pieaugušie un arī bērni zaudēja orientierus, tā nav filma par pagātni. «Ausma» vistiešākajā veidā iedod rokās spoguli skatītājam, liekot izvērtēt savu laiku, valsti un sevi pašu,» par filmu stāsta tās veidotāji.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu