Jaunās «Bada spēles» turpina dominēt

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

«Bada spēles: Zobgaļsīlis. 2. daļa» («The Hunger Games: Mockingjay - Part 2»), kas ir pēdējā daļa «Bada spēļu» franšīzē, turpina dominēt Ziemeļamerikas kinoteātros.

Pateicības dienas nedēļā filma iekasējusi 75,8 miljonus dolāru.

Episkās sāgas noslēguma daļa, kurā Katnisa (Dženifera Lorensa) apjauš, ka uz spēles ir likta ne tikai viņas un viņai tuvo cilvēku dzīvība, bet visas Panemas pilsoņu liktenis. Kamēr 13. apgabals iesaistās karā ar valdības spēkiem, Katnisa kopā ar cīņu biedriem iesaistās uzdevumā, kura mērķis ir likvidēt prezidentu Snovu. Taču dumpinieku uzvarai ir rūgta garša un Katnisu gaida daudz nopietnāks pārbaudījums nekā lamatas Bada Spēļu arēnā.

Atgādinām, ka «Bada spēļu» filmu sērija, kas ir viena no visu laiku ienesīgākajām kino franšīzēm, izveidota, balstoties uz rakstnieces Sūzenas Kolinsas (Suzanne Collins) grāmatām - tās stāsta par totalitāru Panemas valsti, kas sastāv no 12 apgabaliem. Nabadzīgie apgabali ar izteiktu sociālo atšķirtību uztur valsts galvaspilsētu Kapitoliju un arī ik gadu piedalās Bada spēlēs - nāvējošā cīņā par izdzīvošanu, kas izklaidē bagātniekus un kur uzvar tikai viens dalībnieks.

Otro vietu ieņēmusi animācijas filma «Labais dinozaurs» («The Good Dinosaur»). Iekasēti 39,2 miljoni, kas Pixar studijai ir viens no sliktākajiem startiem vēsturē.

Animācijas lentes «Labais dinozaurs» stāsta pamatā draudzība starp akmens laikmeta puišeli un jaunu apatozauru.

Latvijas kinoteātros no 2016. gada 8. janvāra.

Trijnieku noslēdz arī debitante «Krīds: Rokija mantojums» («Creed»), kurā uz lielā ekrāna atgriežas Silvestra Stallones (Sylvester Stallone) ikoniskais Rokijs. Filma iekasējusi 30,1 miljonu, kas gan ir labāks rezultāts par gaidīto.

Sporta drāma paver jaunu lappusi stāstā par leģendāro boksa čempionu Rokiju Balboa.

Anotācija: Adoniss Krīds nekad nav pazinis savu tēvu - ievērojamo smagsvara čempionu Apollo Krīdu, kurš nomira vēl pirms dēla dzimšanas, tomēr bokss nenoliedzami ir viņam asinīs. Tādēļ Adoniss dodas uz Filadelfiju, kur savulaik norisinājās Apollo Krīda un spēcīgā jaunā boksera Rokija Balboa leģendārā cīņa. Adoniss uzmeklē Rokiju un lūdz kļūt par viņa treneri. Lai gan Rokijs uzstāj, ka ir pametis boksu uz visiem laikiem, viņš Adonisā saskata to pašu spēku un apņēmību, kāda savulaik piemita viņa sīvākajam pretiniekam un vēlāk labākajam draugam - Apollo. Rokijs piekrīt apmācīt jauno sportistu, lai gan viņu pašu gaida klusa cīņa ar, iespējams, nāvējošāko pretinieku viņa dzīvē.

Godalgotā režisora Raiena Kuglera («Fruitvale Station») radītajā filmā galvenās lomas atveido Maikls B. Džordans («Fantastiskais četrinieks») un «Oskara» nominants Silvestrs Stallone («Rokijs Balboa», «Rokijs»), kurš ir arī viens no filmas producentiem. Citās lomās Tesa Tompsone («Selma»), Filisija Rašada («Steel Magnolias»), kā arī pazīstamais britu amatieru boksa čempions Tonijs Beljū.

Foto: publicitātes

Jaunā Džeimsa Bonda filma «Spectre», noslīdējusi uz 4. vietu. Savā trešajā nedēļas nogalē «Spectre», kuru režisējis talantīgais britu režisors Sems Mendess, iekasējusi 18,2 miljonus.

Top5 noslēdz vēl viena animācijas filma «The Peanuts Movie».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu