Vēl divi afroamerikāņu aktieri neapmeklēs «Oskaru»

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Aktieri Vils Smits un Viola Deivisa pievienojušies ASV Kinoakadēmijas balvu pasniegšanas ceremonijas boikotam, jo nomināciju sarakstā nav pārstāvēti melnādainie aktieri. «Mēs nejūtamies komfortabli būt tur un teikt, ka tas ir pareizi,» Smits teica televīzijas «ABC» raidījumā «Good Morning America», komentējot to, ka kopā ar sievu aktrisi Džadu Pinketu-Smitu «Oskara» ceremoniju neapmeklēs.

Savukārt Deivisa norādīja, ka «Oskara» balvu pasniegšana ir simptoms lielākai problēmai - tam, kā Holivudā notiek filmu veidošana. Viņasprāt, būtu nepieciešams veidot vairāk filmu, kurās lomas varētu spēlēt arī aktieri, kuriem nav balta ādas krāsa.

Kā ziņots, jau otro gadu pēc kārtas «Oskara» balvai labāko aktieru kategorijās nebija melnādainu aktieru. Smits netika nominēts «Oskara» balvai par lomu sporta filmā «Concussion» («Satricinājums»). Izvirzīts netika arī filmas «Beasts of No Nation» aktieris Idriss Elba, kurš saņēma spīdošas kritiķu atsauksmes un kuram tika prognozēta «Oskara» balvas nominācija.

Bez nominācijām palika arī hiphopa filmas «Straight Outta Compton» aktieri un režisors.

Kā ziņots, šā gada «Oskaru» ceremoniju 28. februārī apņēmušies boikotēt režisori Spaiks Lī un Maikls Mūrs, kā arī aktrise Pinketa-Smita.

ASV Kinoakadēmijas dalībnieki ir apmēram 6000 kino industrijas profesionāļu, kas tiek ievēlēti uz mūžu. Saskaņā ar 2012. gada pētījumu gandrīz 94% Kinoakadēmijas balsotāju ir balta ādas krāsa, turklāt vairums ir vīrieši.

Laikraksts «The Times» atklāja, ka «Oskaru» balsotāju vidū tikai 2% ir melnādaini, bet latīņamerikāņu ir vēl mazāk. Balsotāju vidējais vecums ir 62 gadi.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu