Berlīnes kinofestivālā demonstrēs Alana Rikmena un Deivida Bovija filmas

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/LETA

Šogad Berlīnes kinofestivālā tiks demonstrētas britu aktiera Alana Rikmena un dziedātāja Deivida Bovija filmas, vēsta britu laikraksts «The Guardian».

Gan Rikmens, gan Bovijs janvārī mira no vēža. Abi bija 69 gadus veci.

Berlīnes kinofestivāls sāksies 11. februārī. Bez iepriekš izziņotajām filmu pirmizrādēm notiks arī īpaši piemiņas seansi, kuros tiks rādītas Rikmena un Bovija filmas. Programmā iekļauta režisora Anga Lī kinolente «Sense and Sensibility» («Prāts un jūtas»), kurā Rikmens iejutās pulkveža Brendona lomā, un 1976.gada zinātniskās fantastikas kinolente «The Man Who Fell to Earth» ar Boviju galvenajā lomā.

Festivālā notiks britu režisora Terensa Deivisa jaunākās filmas «A Quiet Passion» pasaules pirmizrāde, kā arī tiks prezentēts brāļu Koenu jaunākais veikums «Hail, Caesar».

Par «Zelta lāča» apbalvojumu sacentīsies Tomasa Vitenberga bērnības iedvesmotā filma «The Commune», Aleksa Gibnija dokumentālā kinolente «Zero Days» par noziegumiem internetā, Maikla Grandidža darbs «Genius» un Mias Hansenas-Lovas «Things to Come».

Konkursa programmā iekļauta arī filma «Alone in Berlin» un režisora Džefa Nikolsa kinolente «Midnight Special» par vīrieti, kurš cenšas savu dēlu pasargāt no valdības aģentiem.

Festivālā ārpus konkursa tiks izrādīta režisora Spaika Lī kinolente «Chi-Raq», biogrāfiskā filma par mūziķi Mailzu Deivisu «Miles Ahead», kā arī režisora Maikla Mūra satīriskā komēdija «Where to Invade Next».

Arvien lielāku kritiķu atzinību gūst televīzijas seriāli. Berlīnes kinofestivālā tiks demonstrētas sērijas no seriāla «Better Call Saul» otrās sezonas un divi raidorganizācijas BBC miniseriāli «Love, Nina» un «The Night Manager».

Berlīnes kinofestivāls norisināsies no 11. līdz 21. februārim.

    KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

    Nepalaid garām!

    Uz augšu