«Kino Bize» Oskaram nominētā filma «Klusuma skatiens»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: kadrs no filmas

No piektdienas, 5. februāra sāks rādīt talantīgā kinorežisora Džošua Openheimera filmu «Klusuma skatiens» (The Look of Silence), kas februāra beigās 88. Oskaru ceremonijā cīnīsies par labāko dokumentālās filmas godalgu.

Filma «Klusuma skatiens» tika iekļauta Rīgas Starptautiskā kinofestivāla un Baltijas jūras dokumentālo filmu foruma programmās un no šīs nedēļas būs skatāma arī kinoteātrī «Kino Bize».

Džošua Openheimeram (Joshua Oppenheimer) iepriekš filmējot Indonēzijas genocīda politikas realizētājus, kāda ģimene atklāj, kurš ir nogalinājis viņu dēlu un kā tas noticis. Jaunākais brālis ir apņēmības pilns stāties pretī bailēm, kuras pavada izdzīvojušos, konfrontējoties ar cilvēkiem, kas ir atbildīgi par brāļa nāvi. Tā ir neiedomājama uzdrīkstēšanās valstī, kur pie varas vēl joprojām ir slepkavas.

Amerikāņu izcelsmes dokumentālo filmu režisors Džošua Openheimers pašlaik dzīvo Dānijā. Viņa filma «Nogalināšanas anatomija» (The Act of Killing) ir kļuvusi par kino sensāciju. Tā saņēma Eiropas Kinoakadēmijas un vairāk nekā sešdesmit citu balvu, nominēta Oskaram kā labākā dokumentālā filma. Verners Hercogs filmu nodēvējis par pavērsienu dokumentālā kino vēsturē. Klusuma skatiens ir diptiha otrā daļa. Filmas pirmizrāde notika Venēcijas kinofestivālā, kur tā tika atzīta par labāko filmu. Abu filmu uzņemšanā piedalījusies anonīmu Indonēzijas filmu veidotāju komanda, kuru dzīvība vēl joprojām ir apdraudēta. Filma tiks izrādīta oriģinālvalodā ar subtitriem latviešu un krievu valodās.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu