«Greja piecdesmit nokrāsu» turpinājumu uzņems Parīzē

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: kadrs no filmas

Erotiskās filmas «Fifty Shades of Grey» («Greja piecdesmit nokrāsas») turpinājumu «Fifty Shades Darker» («Tumsa piecdesmit nokrāsās») šī gada pirmajā pusē uzņems Parīzē, vēsta laikraksts «The Guardian». Kā jau ziņots, pēc pirmās filmas no franšīzes aizgāja režisore Sema Teilore-Džonsone. Otro un trešo kinolenti uzņems režisors Džeimss Folijs.

Kinolentē «Fifty Shades Darker» galvenās lomas atveidos Dakota Džonsone un Džeimijs Dornans. Turpinājumā atgriezīsies arī oriģinālās daļas aktieri Lūks Graimss, Eloīze Mamforda un Makss Martini. Janvārī tika paziņots par amerikāņu aktrises Kimas Beisingeres pievienošanos filmas aktieru sastāvam.

Ildefransas Kino komisijas direktora vietnieks Stefans Martinē norāda, ka filmu industrija izrādot atbalstu Francijas galvaspilsētai, kurā novembrī notika nežēlīgi terorakti. «Šķiet, ka kino industrijā valda zināms dzīvesprieks,» viņš teica. «Producenti, īpaši no ASV, pēc uzbrukumiem izteikuši mums atbalstu un apstiprinājuši, ka vēloties turpināt sāktos projektus. Viņi grib parādīt savu attieksmi.»

Valsts aģentūra «Film France» norāda, ka patlaban Parīzē plānots uzņemts vismaz desmit jaunas filmas.

«Pašlaik ir stingrāki drošības pasākumi, taču filmēšana notiek, kā ierasts,» sacīja aģentūras pārstāve.

Pagājušā gada novembrī un decembrī saruka uzņemšanai Parīzē pieteikto filmu skaits, taču tagad gribētāju skaits līdzinās tam, kāds bija pirms 13. novembra teroristu uzbrukumiem. Taču pēc teroraktiem tika ieviesti vairāki jauni noteikumi, piemēram, uz ielas uzņemtajās ainās nedrīkst būt dzirdami šāvienu trokšņi.

Francijā uzņemtās lielbudžeta filmas var iegūt nodokļu atlaidi līdz 30%, taču tā nevar būt lielāka par 30 miljoniem ASV dolāru (26,8 miljoniem eiro). Francijas kultūras ministre Flēra Pelerina norādījusi, ka mērķis esot «pievilināt filmas ar budžetu no 80 līdz 100 miljoniem dolāru».

«Daži režisori gribēja filmēt citās valstīs, bet tagad izlēmuši par labu Francijai,» uzsver ministre.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu