Jaunās «Zvaigžņu karu» filmas ieņēmumi pārsniedz divus miljardus dolāru

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānuzņēmums

Zinātniskās fantastikas filmas «Star Wars: The Force Awakens» («Zvaigžņu kari: Spēks mostas») kases ieņēmumi no biļešu tirdzniecības kinoteātros pārsnieguši divus miljardus ASV dolāru (1,8 miljardus eiro), vēsta biznesa žurnāls «Forbes». Ievērojamo summu izdevies sasniegt tikai 53 dienas pēc kinolentes iznākšanas.

«Star Wars: The Force Awakens» ir tikai otrā filma, kam tas izdevies pirmajā izdošanas reizē. Iepriekš to izdarījis tikai režisora Džeimsa Kamerona fantāzijas grāvējs «Avatar» («Avatars»).

Otrā pelnošākā filma kino vēsturē ir 1997. gada «Titanic» («Titāniks»), taču tās kases ieņēmumi pārsniedza divus miljardus dolāru tikai pēc 3D versijas iznākšanas 2012. gadā.

«Star Wars: The Force Awakens» ir zinātniskās fantastikas sērijas septītā daļa. Slavenās kosmosa sāgas pirmā filma tika izdota 1977. gadā.

«Star Wars» astotās filmas uzņemšana sāksies februārī Londonā.

Šī gada nogalē iznāks sērijai radniecīgā kinolente «Star Wars: Rogue One» ar jauniem varoņiem. Tā neietilps jaunajā «Star Wars» triloģijā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu