«Cilvēks, kurš izdzīvoja» saņem ASV Operatoru biedrības balvu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: kadrs no filmas

Kinolentes «The Revenant» («Cilvēks, kurš izdzīvoja») operators Emanuels Lubeckis svētdien saņēmis ASV Operatoru biedrības apbalvojumu, vēsta britu laikraksts «The Guardian». Meksikāņu režisora Alehandro Gonsalesa Injaritu filmā galveno lomu spēlē amerikāņu aktieris Leonardo di Kaprio.

Tā ir piektā Injaritu kinolente, kas ieguvusi ASV Operatoru biedrības balvu. Iepriekšējos gados apbalvojumus saņēmušas viņa filmas «Children of Men» («Cilvēces bērns»), «The Tree of Life» («Dzīvības koks»), «Gravity» («Gravitāte») un «Birdman» («Putncilvēks»).

«No mana skatupunkta tā bija fantastiska pieredze,» sacīja Lubeckis. «Vissvarīgākais bija tas, ka mums bija Alehandro - viņa dedzīgums un neticamais enerģiskums. Domāju, ka tas man visspilgtāk paliks atmiņā. Šī balva man jādala ar viņu, jo viņš uzaicināja mani šajā neticamajā piedzīvojumā un bija lielisks skolotājs un draugs.»

ASV Operatoru biedrības balva tiek pasniegta 30 gadus, taču tikai 12 reizes tās ieguvējs sakritis ar «Oskaru» ceremonijas labākā operatora balvas laureātu.

Operatoru biedrības «Uzmanības lokā» balvai bija divi uzvarētāji - Adams Arkapavs par kinolenti «Macbeth» un Māķāšs Erdēli par filmu «Son of Saul».

Savukārt apbalvojumu par mūža ieguldījumu saņēma kino veterāns Džons Tolls, kurš uzņēmis tādas kinolentes kā «Braveheart» («Drošsirdis»), «The Thin Red Line» («Šaurā, sārtā līnija») un «Legends of the Fall» («Rudens leģendas»).

«Mēs nevarētu ar to nodarboties, ja nebūtu nedaudz traki,» sacīja Tolls.

Gubernatoru balva tika piešķirta režisoram un producentam Ridlijam Skotam, taču viņš uz ceremoniju nebija ieradies.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu