Vladimirs Leščovs Itālijā vada animācijas meistarklasi

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Latvijas animācijas filmu režisors Vladimirs Leščovs, piedaloties Itālijas pilsētā Bergamo notiekošajā festivālā «Bergamo Film Meetings», vada animācijas meistarklasi, informē Nacionālā Kino centra pārstāve Kristīne Matīsa. «Bergamo Film Meetings» ilgs līdz 13. martam, un Leščovs šajā festivālā piedalās kā vienīgais goda viesis animācijas sadaļā.

«Bergamo Film Meetings» ir festivāls, kas apzināti cenšas savest kopā laikmetīgā kino inovatīvākās tendences un kinovēstures spilgtākos žanrus un stilus. Blakus konkursa skatei, mūsdienu animācijas un dokumentālā kino sadaļām, izstādēm, darbnīcām un meistarklasēm, kas reizēm adresētas tieši jaunākajiem skatītājiem, «Bergamo Film Meetings» rīko arī retrospektīvas, goda seansus un restaurētu filmu seansus.

Šogad festivāla galvenā retrospektīva veltīta izcilajam ungāru režisoram Miklošam Jančo (1921-2014), spēlfilmu programmā «Europe, Now!» piedalās trīs laikmetīgi režisori - Petrs Zelenka no Čehijas, Jasmila Žbaniča no Bosnijas un Hercegovinas, kā arī Šeins Medovs no Apvienotās Karalistes.

Savukārt festivāla animācijas sadaļa šogad pilnībā veltīta Latvijas režisora Leščova radošajai darbībai, un tieši savā 46.dzimšanas dienā viņš vadīja trīs stundas ilgu meistarklasi mākslas muzejā «Accademia Carrara».

Festivāla laikā izstāžu zālē «Manzu» skatāma arī Leščova filmu oriģinālzīmējumu izstāde «Animācijas poēzija», kas liecina par mākslinieka darbu un radošo procesu.

Vladimirs Leščovs

Animācijas filmu režisors Leščovs dzimis 1970. gadā Daugavpilī, mācījies Jāņa Rozentāla Rīgas mākslas vidusskolā, no 2001. līdz 2002.gadam studējis Zviedrijā, «Konstfack» universitātes Mākslas, amatniecības un dizaina koledžas animācijas nodaļā, kur tapa pirmās viņa animācijas filmas - «Vēstule» un «Vectēva medus». Jau šie darbi izpelnījās starptautisku ievērību, bet Leščova trešā animācijas filma 2004.gadā «Bezmiegs» kļuva par festivālu rekordisti, piedaloties vairāk nekā 50 starptautiskās filmu skatēs un saņemot 14 balvas, tajā skaitā Francijā piešķirtu nomināciju balvai «Lutin» par labāko Eiropas īsfilmu. Ceturtā filma, kas iznāca 2007.gadā, «Zuduši sniegā» turpināja Leščova starptautisko karjeru, iegūstot vairākas starptautiskas atzinības festivālos Polijā, Austrālijā, ASV, Lielbritānijā, Francijā un citviet.

2007.gada 12.janvārī Leščovs dibināja savu filmu studiju «Lunohod», un tās paspārnē tapa nākamā animācijas īsfilma «Spārni un airi». Arī šajā filmā, tāpat kā visās iepriekšējās, Leščovs turpina izteikta autorkino tradīciju - viņš ir savas filmas režisors, scenārija autors, mākslinieks, animators, operators, datorgrafiķis, montāžas režisors un nu jau arī producents.

2012.gadā filmu «Villa Antropoff» Leščovs veidoja kā kopražojumu ar Igaunijas studiju «Eesti Joonisfilm» un režisoru Kasparu Janci, pēc tam sadarbībā ar Kanādu 2014.gadā tapa «Lietus dienas», bet tagad pirmizrādei tuvojas Leščova jaunākā filma «Gaidot Jauno gadu».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu