«Spotlight» veidotāji izvairās no tiesāšanās par nepatiesu atspoguļojumu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

«Oskarotās» filmas «Spotlight» («Uzmanības centrā») veidotāji ārpus tiesas panākuši vienošanos ar Bostonas universitātes darbinieku, kurš kinolentē tika attēlots nepatiesi. Kinostudija «Open Road Films» atzina, ka filmas veidotāji sacerējuši dialogu, kurā universitātes jaunumu un sabiedrisko attiecību pārstāvis Džeks Danns it kā noniecinājis katoļu baznīcas pedofilijas skandāla svarīgumu.

Danns ziņu aģentūrai AP norādīja, ka filma esot viņam radījusi nepatīkamas izjūtas. Sākumā viņš prasīja no filmas izņemt ainu, kurā viņš attēlots. Taču «Open Road Films» uzstāja, ka nevarot izdarīt izmaiņas filmā, kas jau tiek izrādīta kinoteātros.

«Kā jau lielākajā daļā uz vēsturiskiem notikumiem balstītu filmu, «Spotlight» satur izdomātu dialogu, kas dramatiskā efekta radīšanas nolūkā tika piedēvēts Danna kungam. Mēs uzsveram, ka Danna kungs nebija iesaistīts pedofilijas skandāla slēpšanā,» teikts kinostudijas paziņojumā.

Filmas veidotāji piekrituši Danna vārdā ziedot labdarības organizācijām Bostonā.

Filmā aktiera Maikla Kītona spēlētais Valters Robinsons jautā aktierim Gerijam Galonem, kurš atveido Dannu, par trim bijušajiem skolotājiem, kuri 70. gados seksuāli izmantojuši savus skolēnus, bet saņem pārmetumus par mēģinājumu «izspiest» skandālu.

«Man tas bija briesmīgi - filmā tikt attēlotam tā, it kā es būtu zinājis par pedofilijas skandālu baznīcā, bet man būtu bijis vienalga par upuru ciešanām,» uzsver Danns.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu