Publicēts tīzeris filmai par «Laibach» koncertu Ziemeļkorejā

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: kadrs no filmas

«Vides filmu studija» savā platformas «Vimeo» profilā publicējusi tīzeri filmai par slovēņu industriālās rokgrupas «Laibach» koncertu Ziemeļkorejā, liecina informācija filmu studijas «Vimeo» vietnē. Filmā iemūžināti pirmie rietumu rokgrupas koncertu Phenjanā, kuri norisinājās pagājušā gada 19.un 20. augustā. Tā ir Latvijas un Norvēģijas kopražojums.

«2015. gada augustā notika kaut kas vēl nebijis. Visizolētākajā valstī pasaulē, kur visu kontrolē sistēma, ieradās dīvaiņi no Rietumiem, kuru radītā enerģija spēj pacelt pusdebešķīgos augstumos. Tā bija mitoloģiska tikšanās, ko var salīdzināt ar ķīmiska reakciju. Viens tās elements ir grupa «Laibach» - rokmūziķi, kuri uzauguši diktatoriskajā Dienvidslāvijā, un savā mākslā joprojām iemieso totalitārisma iedvesmotu tēlu sistēmu. Otrs elements - Ziemeļkorejas sapņu publika, kura nekad mūžā nav dzirdējusi rokmūziku, jo viņu perfektajā sistēmā tādas vienkārši nav bijis. Trešais elements ir šī unikālā eksperimenta autors, kurš spēlē Pusdieva lomu, jo gan mūziķu grupa, gan viesus uzņemošā korejiešu brigāde ir spiesta paklausīt tikai viņam,» topošo filmu parakstījuši tās autori.

Grupas koncertus Ziemeļkorejā organizēja norvēģu režisors Mortens Traviks. Lai nodrošinātu iespēju «Laibach» koncertēt Ziemeļkorejā, viņš bija risinājis gadu ilgas pārrunas ar Phenjanu. Filmas veidošanā iesaistījušies kinematogrāfists Valdis Celmiņš un režisors Uģis Olte.

«Vides filmu studijas» profesionāļi projektā piedalās, jo iepriekš studija bija filmējusi videoklipu grupas «Laibach» dziesmai «The Whistleblowers», kas guva starptautisku atzinību un atpazīstamību. Savukārt ar Traviku sadarbība studijai sākusies pirms trim gadiem, veidojot filmu «Nacionālais pieskāriens».

Projekta producents Uldis Cekulis iepriekš stāstīja, ka filmas pamatdoma ir veidot stāstu par fenomenu, kā grupa no Eiropas lauž dzelzs priekškaru.

Filmas pirmizrāde plānota 2016. gada rudenī.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu