Di Kaprio nopeļ tos, kuri noliedz klimata izmaiņas

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Amerikāņu aktieris Leonardo di Kaprio trešdien nopēlis ASV prezidenta amata kandidātus, kuri neuzskata klimata izmaiņas par nozīmīgu problēmu. Šogad iznāks di Kaprio dokumentālā filma par klimata izmaiņām. Tās tapšanā piedalīsies producents Fišers Stīvenss, kurš 2010. gadā uzņēma «oskaroto» kinolenti «The Cove» par delfīnu nogalināšanu nelielā Japānas pilsētā.

«Mēs ceļojām pa visu pasauli un fiksējām klimata izmaiņas,» di Kaprio teica preses konferencē Tokijā. Filmas veidotāji pabijuši Ķīnā un Indijā, kā arī Dienvidpolā un Ziemeļpolā.

Di Kaprio izteicās, ka dažiem ASV prezidenta amata kandidātiem pietiekami nerūpot dabas aizsardzība, taču viņš tos nenosauca vārdā.

«Valsti nevajadzētu vadīt kandidātam, kurš netic mūsdienu zinātnei,»

sacīja 41 gadu vecais aktieris. «Klimata izmaiņas ir viena no draudīgajām problēmām, kas skar visu cilvēci. ASV ir jārīkojas.»

Prezidenta amata kandidāts no republikāņu partijas Donalds Tramps pagājušajā gadā izteicās, ka neticot klimata izmaiņām, kamēr viņa galvenais konkurents partijā Teds Kruss tās nosauca par «pseidozinātnisku teoriju».

Di Kaprio ir dabas aizsardzības aktīvists kopš 1998. gada, kad nodibināja savā vārdā nosaukto fondu. Leonardo di Kaprio fonds patlaban iesaistīts 78 dažādos projektos, kas nodarbojas ar bioloģiskās daudzveidības saglabāšanu un klimata izmaiņu analizēšanu.

Aktieris sacīja, ka 19. gadsimta ādu ģērētāja Hjū Glāsa loma filmā «The Revenant» («Cilvēks, kurš izdzīvoja») esot bijis «pagrieziena punkts», jo viņš pamanījis, cik ļoti daba mainījusies kopš filmā atveidotajiem notikumiem.

«Es uz šo laiku atskatos ar lielām pārdomām un bažām,» teica di Kaprio.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu