Kannu kinofestivālu atklās ar jaunu Vudija Alena filmu «Cafe Society»

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: kadrs no filmas

Kannu kinofestivālu maijā atklās ar amerikāņu režisora Vudija Alena jaunākās filmas «Cafe Society» izrādīšanu, otrdien paziņojuši pasākuma rīkotāji. Filmā galvenās lomas spēlē aktieri Kristena Stjuarte un Džesijs Eizenbergs.

Kinolentē stāstīts par jaunu vīrieti, kurš 30. gados ierodas Losandželosā, cerot atrast darbu kinoindustrijā. Eizenberga spēlētais varonis «iemīlas un tiek ierauts rosīgajā Holivudas kafejnīcu sabiedrībā, kas atspoguļo laikmeta garu», norāda Kannu festivāla rīkotāji.

80 gadus vecā Alena filmas jau divas reizes atklājušas prestižo Kannu kinofestivālu - 2002. gadā ar kinolenti «Hollywood Ending» («Holivudas gals») un 2011. gadā ar «Midnight in Paris» («Pusnakts Parīzē»).

Filma, kuru laidis klajā interneta tirdzniecības gigants «Amazon», tiks izrādīta ārpus konkursa programmas.

Lai arī Alens nekad nav ieguvis Kannu kinofestivāla galveno apbalvojumu «Zelta palmas zaru», viņš ir vienīgais režisors, kura uzņemtās filmas trīs reizes atklājušas pasākumu.

Kannu kinofestivāla «Zelta karietes» balva tiks pasniegta somu režisoram Aki Kaurismeki. Filmu «The Man Without a Past» («Cilvēks bez pagātnes») un «I Hired a Contract Killer» («Es nolīgu slepkavu») režisors divas reizes boikotēja «Oskara» balvu ceremoniju, tādējādi protestējot pret toreizējā prezidenta Džordža Buša piekopto ārpolitiku.

Kannu kinofestivāls norisināsies no 11. līdz 22. maijam.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu