Ukrainā aizliedz visas pēc 2013. gada veidotās Krievijas filmas

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: kadrs no filmas

Ukrainas prezidents Petro Porošenko ir parakstījis likumu par to Krievijas filmu demonstrēšanas aizliegumu, kas tapušas, sākot ar 2014. gadu, ceturtdien savā tīmekļa vietnē informēja Augstākā rada. Augstākā rada ir aizliegusi demonstrēt filmas, kas producētas vai pirmoreiz demonstrētas Krievijā pēc 2014.gada 1.janvāra. Par šo likumu marta beigās parlamenta plenārsēdē nobalsoja 237 deputāti.

Pieņemot šo likumu, parlaments paplašināja aizliegumu demonstrēt agresorvalsts fizisku un juridisku personu producētas filmas, kuras ietver spēka struktūru popularizēšanu vai propagandu, attiecinot šo aizliegumu arī uz filmām, kas producētas vai pirmoreiz demonstrētas pēc 2014. gada 1. janvāra.

11. martā tika ziņots, ka Ukrainas Valsts aģentūra kino jautājumos ir aizliegusi rādīt gandrīz pustūkstoti Krievijas filmu.

«Likumā ir neprecizitātes, kas apgrūtina vai pat padara neiespējamu tā izpildi. Tomēr darbs nebeidzas - pašlaik ir aizliegtas vairāk nekā 430 filmas,» intervijā laikrakstam «Urjadovij kurjer» sacīja aģentūras vadītājs Filips Iļjenko.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu