Kinoteātros šausmu filma «Pirms es pamostos»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: kadrs no filmas

Kinoteātru piedāvājums no šīs piektdienas iepriecinās kvalitatīvu šausmu trilleru cienītājus. 22. aprīlī pirmizrādi Latvijā piedzīvos emocionāli piesātinātā filma «Pirms es pamostos» («Before I Wake»). Tās režisors Maiks Flenegens tiek dēvēts par uzlecošu zvaigzni laikmetīgā šausmu kino žanrā.

Kino stāsts «Pirms es pamostos» vēsta par jaunu pāri, kuri savā ģimenē no bērnunama pieņem astoņgadīgo zēnu Kodiju. Sākumā jaunie audžuvecāki domā, ka zēna bailes no iemigšanas un nepatika pret gulēšanu ir saistīta ar pārdzīvojumiem bērnunamā, bet drīz vien viņi atklāj, ka iemesls ir vēl baisāks – Kodija nosapņotais pārvēršas realitātē. Lai izglābtu savu ģimeni un atklātu patiesību par zēna murgiem, audžuvecāki sāk bīstamu izmeklēšanu.

Šausmu trilleris «Pirms es pamostos» sociālo tīklu lietotāju vidū jau tiek dēvēts par stindzinoši baudāmu kino stāstu, kura veidotāji uz ekrāna ir spējuši radīt līdz vissīkākajai detaļai pārliecinošu šausmu pasauli. Īpašas uzslavas tiek veltītas aktieriem Keitai Bosvortai un Tomasam Džeinam, kuri, izjusti iejūtoties jauno vecāku lomās, filmai piešķīruši pārsteidzošu dziļumu.

Filmas režisors un vienlaicīgi arī viens no tās scenārija autoriem Maiks Flenegens tiek dēvēts par uzlecošu zvaigzni laikmetīgo šausmu filmu žanrā. Viņš, starp citu, rakstot scenārijus, mēdz pats tos uzreiz arī izspēlēt, lai saprastu, cik pārliecinoša būs konkrētā epizode. Talantīgais režisors aizkulišu intervijās ir uzsvēris, ka viņa smalki izstrādātos scenārijus un režisora trikus vispilnvērtīgāk var izbaudīt tieši kinoteātros.

«Manu filmu skaņu celiņi un citi efekti ir tik dinamiski, ka tos var novērtēt tikai uz lielā ekrāna. Man bija nepieciešami vairāk nekā 20 gadi, lai izcīnītu vietu augstākajā kino līgā, tāpēc neesmu gatavs strādāt pavirši,» stāsta Maiks Flenegens.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu