Uzņems biogrāfisku filmu par Vitniju Hjūstoni

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: COVI/Scanpix

Britu režisors Kevins Makdonalds uzņems biogrāfisku filmu par mūžībā aizgājušo amerikāņu dziedātāju Vitniju Hjūstoni (Whitney Houston). Tā būs pirmā filma, ko atbalstījusi Hjūstones ģimene.

«Es vēlos, lai pēc iziešanas no kinoteātra zāles skatītājiem būtu pozitīvas sajūtas par Vitniju un viņas mūziku,» sacīja Makdonalds.

48 gadus vecais skots Makdonalds saņēmis prestižo «Oskara» balvu par 2000. gadā iznākušo dokumentālo filmu «One Day in September». Tajā bija atspoguļota 11 izraēliešu sportistu nogalināšana 1972. gada Vasaras olimpisko spēļu laikā Minhenē.

Makdonalds atklāja, ka jaunajā filmā tikšot attēlota Hjūstones dzīve no pusaudzes gadiem līdz vispasaules slavai. Kinolentē būs intervijas ar Hjūstones draugiem, ģimenes locekļiem un mūzikas industrijas pārstāvjiem. To vidū ir ierakstu kompānijas «Arista Records» prezidents Klaivs Deiviss, ar kura palīdzību Hjūstone sāka savu karjeru.

Filmas veidotājiem būs pieejama Hjūstones neizdotā mūzika, reti koncertu ieraksti un audio arhīvs.

«Es vēlos atklāt sievieti, ko nepazina pat viņas lielākie fani,» norāda Makdonalds. «Sievieti, kuru nekad neaizmirsīs tie, kuri iepazīs viņas dzīvi un mūziku. Viņa izmainīja popmūziku, aizvedot to atpakaļ pie saknēm - blūza un gospeļu mūzikas.»

Hjūstone bija starp pazīstamākajām dziedātājām pasaulē. Viņai piešķirtas divas «Emmy», sešas «Grammy» un vairāk nekā 20 Amerikāņu mūzikas balvas, taču viņas vēlāko karjeru aizēnoja narkotiku lietošana un vētrainā laulība ar dziedātāju Bobiju Braunu.

Hjūstone 2012. gada 11. februārī, dienu pirms «Grammy» ceremonijas, tika atrasta mirusi viesnīcas istabā Beverlihilsā. Tiesu mediķi atzina, ka viņas nāves iemesls bija nejauša noslīkšana, ko izraisīja kokaīna lietošana un sirds slimība.

Hjūstones ģimene nopēla pagājušogad iznākušo filmu par dziedātāju, kuras režisore bija aktrise Andžela Baseta. Televīzijas kanālā «Lifetime» demonstrētā filma tika uzņemtas bez Hjūstones ģimenes piekrišanas.

Makdonalda biogrāfisko filmu plānots izlaist 2017. gadā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu