«Lielo Kristapu» turpinās rīkot Kinematogrāfistu savienība

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Nacionālo filmu festivālu «Lielais Kristaps» turpinās rīkot Latvijas Kinematogrāfistu savienība (LKS), liecina Nacionālā kino centra (NKC) publicētie konkursa rezultāti. Festivāla rīkošanai Kinematogrāfistu savienība saņems 80 tūkstošus eiro.

Savienībai būs jānodrošina Latvijas filmu nozares darba rezultātu izvērtējums, veicinot Latvijas kino un filmu nozares ilgtspējīgu attīstību un konkurētspēju, mākslinieciskās kvalitātes atbalstīšanu un sabiedrības izpratni un interesi par filmu nozares sasniegumiem.

Organizatoriem būs gan jāiztrādā festivāla nolikums, gan jāizveido festivāla atlases un žūrijas komisijas. LKS būs jāorganizē filmu skates, kā arī festivāla noslēguma un apbalvošanas ceremonija. «Lielā Kristapa»

organizatoru rokās būs arī festivāla publicitāte un filmu pieejamība plašākai sabiedrībai.

Aģentūra BNS jau vēstīja, ka saistībā ar izmaiņām kārtībā, kādā tiek piešķirts finansējums nacionālas nozīmes kultūras nozaru balvām, izsludināts konkurss par festivāla «Lielais Kristaps» organizēšanu.

Jau ziņots, ka Nacionālas nozīmes kultūras nozaru balvām finansējumu turpmāk piešķirs Kultūras ministrija, šogad tam atvēlot 471 547 eiro.

Iepriekš balvas nepilnā apmērā tika finansētas no dažādiem valsts budžeta avotiem, organizētājiem finansējumu meklējot gan ministrijā, gan Valsts kultūrkapitāla fondā (VKKF). Balvām paredzētā summa veidota no iepriekš šim mērķim paredzētā KM un VKKF finansējuma. Ministrija ir pārliecināta, ka finansējuma pieejamība vienuviet veicinās gan valsts, gan nevalstiskā sektora darbības stabilitāti.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu