Ferels atteicies no Reigana lomas komēdijā par Alcheimera slimību

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Amerikāņu komiķis Vils Ferels (Will Ferrell) atteicies no ieceres spēlēt galveno lomu komēdijā par bijušā ASV prezidenta Ronalda Reigana cīņu ar Alcheimera slimību pēc politiķa ģimenes iebildumiem. Kino žurnāls «Variety» pagājušonedēļ ziņoja, ka 48 gadus vecais Ferels spēlēšot galveno lomu komēdijā «Reagan» («Reigans»). Tajā stāstīts par praktikantu Baltajā namā, kuram dots uzdevums pārliecināt Reiganu, ka viņš ir aktieris, kas spēlē prezidentu filmā.

«Filmas «Reagan» scenārijs bija starp vairākiem scenārijiem, kas tika iesūtīti Vilam Ferelam un kurus viņš apsvēra. Lai arī tā nekādā gadījumā nav «komēdija par Alcheimera slimību», kā tā dēvēta medijos, Ferela kungs ir atteicies no šī projekta,» piektdien norādīja aktieri pārstāvošā aģentūra «United Talent Agency».

Ferela iesaistīšanos filmā asi nopēla Reigana meita Patija Deivisa un dēls Maikls Reigans, kā arī Ronalda Reigana fonds un Alcheimera apvienība.

«Es redzēju, kā mana tēva acīs atspoguļojas bailes, un šis vīrs nekad ne no kā nebaidījās. Es dzirdēju, kā viņa balss aizlūza, stāvot viesistabā un sakot, ka viņš nezina, kur atrodas,» Deivisa rakstīja atklātā vēstulē Ferelam. «Alcheimera slimības gadījumā vienīgās zināmās un negrozāmās lietas ir tas, ka tiks zaudēts vēl vairāk un beigās vienmēr uzvarēs slimība. Varbūt jūs vēlaties slimniekiem izskaidrot, kāpēc šī slimība ir komēdijai piemērota tēma?»

Piektdien Maikls Reigans tviterī pateicās Ferelam par atteikšanos no lomas. «Paldies, ka izvēlējāties pareizo ceļu,» viņš rakstīja.

Reigans bija ASV prezidents no 1981. līdz 1989. gadam. Viņš nomira 2004. gadā pēc ilgas cīņas ar Alcheimera slimību. Viņš bija 93 gadus vecs.

Filmas «Reagan» scenārija autors ir Maiks Rosolio.

Ferels senāk komēdijas skečos atveidojis bijušo ASV prezidentu Džordžu Bušu jaunāko.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu